Noutăți

Cătălin Berenghi, drept la replică: “De ce nu se mai construiește Mega Moscheea? Muftiul Iusuf Murat minte!!!”

DREPT LA REPLICA – MUFTIUL IUSUF MURAT MINTE!!!!
(Pentru buna informare a opiniei publice, Berenghi Catalin Ioan Berenghi)
DE CE NU SE MAI CONSTRUIESTE MEGA MOSCHEEA?

In cursul zilei de miercuri, 11-07-2018, Muftiul Iusuf Murat a acordat postului national de televiziuneTVR si Ziarului Adevarul (Constanta), un interviu in care spunea: “Acest proiect nu a mai continuat datorita unor surse de finantare si de aceea ne-am si oprit”.

Se pare ca Muftiul Cultului Musulman din Romania a omis si a uitat sa precizeze faptul ca procesul avand numar de dosar 2315/2/2016, intentat de noi, Berenghi Catalin-Ioan si Gornic Catalin Ioan, Guvernului Romaniei, prin care s-a cerut oprirea tuturor demersurilor administrative (obtinere autorizatii si stoparea constructiei), a oprit de fapt proiectul CELEI MAI MARI MOSCHEI DIN SUD-ESTUL EUROPEI. REAMINTESC MUFTIULUI SI OPINIEI PUBLICE, FIRUL EVENIMENTELOR :

– Depunerea la Registratura Generala a Guvernului Romaniei a 5 cereri de anulare a HG 372/2015;
– Organizarea unui eveniment pasnic de depunere la Registratura Generala a Guvernului Romaniei a 3000 de cereri de anulare a HG 372/2015;
– Ingroparea a 3 purcelusi de lapte pentru a ” SPURCA TERENUL”, in locul alocat construirii Mega Moscheii;
– Montarea pe terenul alocat construirii Mega Moscheii a 100 de cruci de lemn, care ulterior au fost furate, rupte, profanate;
– Montarea pe terenul alocat construirii Mega Moscheii a altor 500 de cruci de lemn si a uneia din piatra, care ulterior au fost sfintite de catre un sobor de 4 preoti;
– Intentarea unui proces in instanta Guvernului Romaniei pentru anularea HG 372/2015, avand numar de dosar 2315/2/2016. Acest dosar a intrat in ISTORIA JUSTITIEI ROMANE, deoarece a avut si are peste 14.000 de parti implicate (14.000 de cereri de interventie accesorii), ajungand astfel in topul marilor procese imediat dupa Dosarul Revolutiei Romane (70.000 parti implicate), devansand si trecand astfel pe locul 3, dosarul Mineriadei (1400 parti implicate).
– Reamintesc Muftiului intalnirea cu noi, Berenghi Catalin si Gornic Catalin de la sediul SSC ( Secretariatul de Stat pentru Culte), in care ne-am opus vehement acelui proiect;
– Montarea in marile intersectii din Bucuresti a 500 de cruci de lemn, pe care era scris ” CRESTINII NU VOR MEGA MOSCHEE”, care au fost amplasate pe toate traseele prezidentiale (1,2,3 si cele de rezerva), demontate apoi in cateva ore de toate structurile M.A.I in civil (Politie Judiciara, Politie Locala, Jandarmerie, Politie Rutiera si alte structuri care raspundeau la comanda lui Petru Toba;
– RECIPROCITATEA ECHITABILA NU A EXISTAT NICIODATA, intrucat statul roman a alocat un teren de 11.925m cu o valoare reala de 11-13 milioane de euro si trebuia sa primeasca la schimb un loc pentru pentru adapostirea unor pelerini la Istanbul.

REAMINTESC MUFTIULUI FAPTUL CA POPORUL ROMAN S-A OPUS ACELEI MEGA MOSCHEI SI CA DOMNIA SA A RENUNTAT LA CONTINUAREA ACELUI PROIECT ZILELE TRECUTE, CAND NU SE MAI PUTEA FACE ABSOLUT NIMIC!!!!

În HG 372/ 2015 se prevede, în cuprinsul Art. 4. că: ,,Dreptul de folosință gratuită a Muftiatului Cultului Musulman din România asupra imobilului-teren prevăzut la art. 1 încetează dacă Secretariatul de Stat pentru Culte constată că, în termen de 36 de luni de la încheierea protocolului prevăzut la art. 3 alin (1) nu a fost finalizat complexul de clădiri de interes public prevăzut la art. 2”. Ei bine, pe 25 mai 2018 se împlinesc cei trei ani prevăzuți în textul legii. Dată până la care lucrările de construcție ar fi trebuit să fie gata. Dar întrucât terenul respectiv este și acum un maidan plin de scaieți, Muftiatului Cultului Musulman din România a pierdut orice drept asupra lui și nu mai poate ridica niciun fel de pretenții.

În această situație, vom urmări cu atenție ce se va întâmpla în viitor cu terenul pe care nu se va mai construi nici o ,,Mega-moschee”. Atenție guvernanți, în continuare suntem cu ochii pe voi!

Cătălin Ioan Berenghi


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

5 Comments on Cătălin Berenghi, drept la replică: “De ce nu se mai construiește Mega Moscheea? Muftiul Iusuf Murat minte!!!”

 1. felicitari catalin
  sa te ajute Dumnezeu in tot ce faci !

  • Am scris un comentariu și nu a fost publicat.
   Vă rog să-l publicați; este opinia mea și am dreptul s-o exprim. Textul nu conține invective de nici un tip. În caz contrar voi scrie același lucru pe contul meu de FB. Adaug că treaba asta murdară cu moscgeia mă interesează și pe mine, în mod nemijlocit.

 2. Fiii moșului, faceți o greșeală fabuloasă. Nu înțelegeți ce faceți. Și dacă tot vă puneți de-a curmezișul, atunci de ce nu dărîmați și sinagogile?; nici ele nu sînt creștine ???

 3. Pe crucea aceea lipsește o parte din textul complect: și nici sinagogi.

 4. Mihaela Tomescu // 10 septembrie 2018 at 12:13 // Răspunde

  Ce păcat că ne grăbim și nu gândim mai bine! Nu e vorba despre dărâmat nimic, deși sunt deja în București 18 moschei (pe site-ul Secretariatului de Stat pentru culte găsiți informația), în condițiile în care numărul musulmanilor și mai ales al celor practicanți nu este suficient pentru a le folosi (unele am înțeles că nici nu au avut autorizație de construcție!). Scopul construirii unei moschei de dimensiuni mari este nejustificat, dar ceea ce s-a întâmplat în alte țări în care s-au construit este de ajuns ca să ne facă să nu ne dorim deloc așa ceva. Să ne ferească Dumnezeu! Cercetați și vă rugați să fiți informat cu adevărat, întotdeauna.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii