Noutăți

Cât de sănătoase sunt băuturile cu proteine

Sunt sănătoase băuturile proteice şi batoanele de slăbit atunci când vrei să scapi de colăceii de grăsime şi să ai o musculatură de invidiat? Pentru a avea o perspectivă mai bună trebuie să facem un pas înapoi şi să ne mai gândim odată la invitaţia adresată şi influencerilor de pe reţelele de socializare de specialiştii site-ului iflscience.com.

Aminoacizii – cărămizile din care sunt construite proteinele – sunt esenţiali pentru viaţă şi în mod special importante atunci când vine vorba despre o creşterea în volum a musculaturii.

În orice caz, un nou studiu realizat pe şoareci de laborator a pus în evidenţă anumite efecte negative ale supraconsumului de suplimente bogate în proteine.

Cercetarea publicată în Nature Metabolism sugerează că un supraconsum de aminoacizi cu catenă ramificată – BCAAs – o componentă comună în băuturile proteice şi în alte suplimente pentru creşterea masei musculare, ducve de fapt la o creştere în greutate nedorită, afectează dispoziţia şi chiar scurtează durata vieţii.

La fel ca în orice altceva, şi în nutriţie, regula de aur este cea a variaţiei şi a moderaţiei. Autorii cercetării argumentează că studiul lor pune în lumină importanţa mixării surselor de proteine pentru a obţine o varietate de aminioacizi esenţiali.

Citeste mai mult: Adevărul


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii