Noutăți

Castelul octogonal din Italia, una dintre cele mai neobișnuite construcții din Europa medievală

  •  
  •  
  •  

Pe vârful unui mic deal din regiunea italiană Apulia se află unul dintre cele mai ciudate castele. Această cetate din secolul al 13-lea are o formă octogonală, fiecare din cele opt colțuri având la rândul lui un turn octogonal. Designul său geometric era unic la acel moment. Castelul a fost construit în anul 1240 de împăratul Frederick al II-lea, dar nimeni nu știe de ce. Nu a fost construit pentru a apăra nimic, deoarece nu are nici un șanț, nici o punte de legătură și nici nu se află într-o zonă în care sa fi existat conflicte armate în trecut. Unii istorici cred că Castel del Monte nu a fost decât o cabană de vânătoare.

Când a fost construit, castelul nu era la fel de izolat cum se vede astăzi. Regiunea era foarte fertilă, cu o aprovizionare abundentă de apă și vegetație luxuriantă. Există, de asemenea, o mănăstire în imediata apropiere, Santa Maria del Monte.

Există un singur document din perioada lui Frederick al II-lea care vorbește despre construcția Castel del Monte. În documentul datând din 1240, împăratul a ordonat guvernatorului Capitanata să termine câteva lucrări în interiorul castelului. Natura lucrării nu a fost clară. De asemenea, nu există nici un document care să menționeze că Frederick al II-lea a folosit vreodată castelul. Dimpotrivă, există dovezi care indică faptul că acest castel a fost folosit ca închisoare, încă din anul 1246, iar ulterior ca spital, în timpul ciumei.

Forma unică octogonală a castelului a fost subiect de dezbatere între cercetători. Frederick al II-lea a fost responsabil pentru construirea a numeroase castele din Apulia. Nici unul, în afară de Castel del Monte, nu are formă octogonală. Unii istorici sugerează că împăratul ar fi fost influențat să construiască un asemenea castel după o vizită în Ierusalim.

castel-del-monte-62 castel-del-monte-32 castel-del-monte-22 castel-del-monte-46 castel-del-monte-12 castel-del-monte-76

sursa: Treccani Amusingplanet.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

2 Comments on Castelul octogonal din Italia, una dintre cele mai neobișnuite construcții din Europa medievală

  1. desenul se regaseste pe moneda de 1 eurocent Italia .

  2. Probabil a servit ca un fel de altar pentru practicile magiei negre.
    Se stie ca Societatea Thule si Masoneria au un fel aparte de asi semna operele exemplu bacnota de un dolar.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii