Noutăți

“Cascadele Zburătoare” din Noua Zeelandă. Milford Sound – cel mai vizitat loc din țară, datorită spectacolului creat de natură (video)

Sculptat de gheţari în timpul glaciaţiunilor, fiordul Milford Sound se întinde pe lungimea de 19 kilometri în sud-vestul Noii Zeelande. Cu o lăţime de 3 km, el este mărginit de stânci abrupte, care cresc pe verticală de la marginea apei pe ambele părţi. Unele dintre aceste stânci ajung până la 1.500 de metri înălțime faţă de nivelul mării.

Milford Sound este unul dintre cele mai umede locuri din lume. Aici plouă în medie 182 de zile pe an. Locul arată extrem de spectaculos în zilele ploioase. La fel ca și în cazul “zidului de lacrimi”din Hawaii, ploile creează zeci de cascade temporare.

foto1 foto2 foto4

foto6 foto7

Vânturile dinspre vest bat aproape constant în aceste zone până se lovesc de peretele enorm al Alpilor de Sud. Prinși în “poarta” îngustă Milford Sound, vânturile urcă pe marginea pereților de piatră ridicând în aer picăturile de apă formate de aceste cascadele temporare. Prinse de vântul puternic, cascadele sunt spulberate de-a lungul suprafeţei stâncii.

Priveliştea este una spectaculoasă, lucru ce face ca zona să fie cea mai vizitată din Noua Zeelandă. Milford Sound nu este singurul loc din lume unde se pot observa astfel de „cascade zburătoare”, însă amploarea fenomenului de aici este unică.

sursa: Wondermodo

sursa foto: https://www.flickr.com/photos/joceykinghorn/11215741555

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on “Cascadele Zburătoare” din Noua Zeelandă. Milford Sound – cel mai vizitat loc din țară, datorită spectacolului creat de natură (video)

  1. Nu cred până nu pipăi cu mânuțele mele, deci, de la anu, am să-mi trag și un concediu de iarnă.
    Mulțumesc pentru spectacol!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii