Noutăți

Cascada Ruby – o semeață cădere de apă aflată în… inima unui munte. Peștera în care se află cascada este spectaculoasă. Galerie foto

Printre locurile cele mai spectaculoase de pe planetă se numără și Cascada Ruby din Chattanooga, Tennessee. Cascada Ruby este o cădere de apă înaltă de peste 44 de metri, situată într-o veche și misterioasă peșteră, la mai mult de 340 de metri în adâncurile muntelui Lookout. Obiectivul se află la doar câteva minute la sud de Chattanooga și la scurtă distanță de granița statului Georgia (SUA).

7

Peștera și cascada au fost descoperite în 1928, de către Leo Lambert, care le-a numit după soția sa, Ruby.  Peștera a fost deschisă pentru public doi ani mai târziu.

r

Modul în care apa se prăvălește de la o înălțime amețitoare în decorul subteran oferă un spectacol de neuitat. Cascada aflată în cavitatea subterană împodobită de către zecile de stalactite și stalagmite a devenit o destinație populară încă de la deschiderea sa. Întrucât cascada Ruby se află în subteran, la adăpost de intemperii, reprezintă una dintre puținele căderi de apă care pot fi vizitate pe orice vreme. Pentru oricine a vizitat-o deja, e lesne de priceput de ce Ruby Falls atrage mii si mii de vizitatori în fiecare an.

1

Este o cascadă de o frumusețe greu descriptibilă și se află într-una dintre cele mai adânci peșteri din lume deschise vizitelor publicului larg. Ajunși la fața locului, oaspeții au posibilitatea de a măsura din privirile uimite o semeață cascadă subterană, feeric iluminată și aflată într-o peșteră care are o vârstă greu de crezut, de aproximativ 30 de milioane de ani. La câțiva pași mai departe pot fi observate zeci de uimitoare formațiuni de rocă.

c

Cascada Ruby n-a avut nicio intrare naturală până când Leo Lambert și echipa sa de specialiști au realizat săpăturile lor în prima jumătate a secolului XX. Din acest motiv în subteran nu sunt prezente mai deloc forme de viață vegetală sau animală. La un moment dat, în 1963, trei somni au fost eliberați în bazinul natural aflat în partea de jos a cascadei. Dar, din pricina conținutului ridicat de minerale al apei, peștii nu au rezistat acolo mai mult de două săptămâni. Apa este bogată mai cu seamă în magneziu.

3

Deși peștera este un obiectiv care i-ar putea dezamăgi pe zoologi sau botaniști prin lipsa formelor de viață ce ar putea fi studiate, reprezintă un adevărat paradis pentru orice geolog, acolo aflându-se formațiuni de rocă spectaculoase, vechi de milioane de ani.

Peștera și cascada reprezintă un paradis și pentru orice turist, căruia imaginile văzute la Ruby Falls i se vor întipări adânc în memorie, la capitolul „amintiri minunate”.

4

d

68

9

Autor: Tomi Tohăneanu

Sursă: www.worldatlas.com

Imagini: www.rubyfalls.com, www.huffingtonpost.ca


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii