Cunoaste lumea

Noutăți

„Cel mai înspăimântător pod din lume” se află în Europa (galerie foto)

  •  
  •  
  •  

Cel mai mare pod suspendat din Europa se afla în cunoscută destinație de schi Engelberg, Elveția. Cu o lungime de 100 metri Titlis Cliff Walk este construit de-a lungul unei secțiuni a Muntelui Titlis pentru a sărbători 100 de ani de la deschiderea unui teleferic, cel care a unit orașele de Engelberg și Gerschnial în ianuarie 1913. Aflat la aproximativ 3.000 de metri deasupra nivelului mării, podul oferă o priveliște extraordinară. Podul a fost inaugurat în anul 2013, iar lucrările au costat 1,6 milioane de dolari și s-au finalizat după patru ani.

Muntele Titlis este situat în Alpii Elveției iar zona este deja cunoscută în întreaga lume pentru telecabina de tip revolving, care este prima din lume. Cea din urmă parte a cursei telecabinei face posibilă vederea peșterei înghețate la intrarea în stația telecabinei.

În primele două săptămâni de la deschide doar 500 de vizitatori s-au încumetat să traverseze ineditul pod. Acum trei ani de zile mass-media îl cataloga ca fiind „cel mai înspăimântător pod din lume”, un loc plin de aventură. Între timp lucrurile s-au mai schimbat iar podul este o destinație turistică extrem de populară. Purtătorul de cuvânt al stațiunii de schi susține că vizitatorii au observat faptul că această construcție este 100% sigură și este imposibil ca cineva să cadă în gol, lucru ce le dă curaj turiștilor să încerce această senzație unică, plină de adrenalină.

 titlis-cliff-walk-26 titlis-cliff-walk-12 titlis-cliff-walk-32 titlis-cliff-walk-42 titlis-cliff-walk-52 titlis-cliff-walk-72

sursa: amusingplanet.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii