Noutăți

Carme J. Huertas, autoarea cărții NU VENIM DIN LATINĂ, le vorbește românilor. VIDEO

Lingvista spaniolă Carme Jimenez Huertas le-a vorbit românilor, în 16 ianuarie 2016, despre faptul că limba română, alături de celelalte limbi romanice, nu este născută din latină și că romanizarea este doar o poveste pentru naivi.

Prezentă la București pentru a-și lansa cartea NU VENIM DIN LATINĂ, carte publicată în limba română de editura Geto Dacii, cercetătoarea spaniolă și-a prezentat argumentele în fața unei săli arhipline, cu care a fost în interacțiune aproape 5 ore.

În materialul video de mai jos puteți viziona o oră și jumătate din evenimentul care a avut loc la Muzeul Național al Țăranului Român – în special prezentarea făcută de Carme J. Huertas pentru români și un interviu pe care i l-am luat…

În esență, mesajul lingvistei spaniole este următorul: “Limbile romanice nu vin de nicăieri. Ele erau aici. Erau graiuri locale. (…) E clar că au o aceeași origine, o limbă mamă, care NU ESTE LATINA! Latina este o soră sau mai degrabă o verișoară a limbilor romanice.”

NU VENIM CU FLORICartea NU VENIM DIN LATINĂ poate fi achiziționată de aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-adulti.html

În final, îi adresăm mulțumiri speciale doamnei Mihaela Alda din Spania, cea care a avut inițiativa traducerii acestei cărți și pe care a și realizat-o cu profesionalism!

De asemenea, le mulțumesc partenerilor noștri care au făcut posibilă organizarea și promovarea acestui eveniment.  Lansarea cărții NU VENIM DIN LATINĂ  a fost organizată de Asociația Geto Dacii, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Nașul Tv și PCNET-CATV.

Vizionare cu folos! Traducerea conferinței a fost asigurată de Anca Bărbulescu.

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Carme J. Huertas, autoarea cărții NU VENIM DIN LATINĂ, le vorbește românilor. VIDEO

 1. Toate resurselor naturale,pămîntul,pădurile, toate avuțiile țări trebuiesc NAȚIONALIZATE.Eșirea țări din UE, și declararea țări Neutră. Orientarea țări către China și țările Euro-Asiatice,reluoarea relațiilor de bună vecinătate cu RUSIA este vitală pt Romănia.Americani NU ne apără interesele noastre, din contra ne-au distrus toată industria,economia țări, ne-au luat pe degeaba toate resursele naturale, și am ajuns o țară colonială-sclavagistă a lor.

  • Ce ignorant!! Tu ești precis rusneac !!
   Sa ne îndreptam spre….comuniști!!
   Rusia si China!! Asta ne trebuie!!
   Putem sa naționalizam bogățiile țării, ca vine rusu si ni le ia toate!
   Nu trebuie sa ne lăsam la nimeni, nici la americani sau occident, nici la ruși si chinezi si care-or mai fi!!
   Încetați cu Rusia, care vrea sa ne destabilizeze si sa dea Transilvania ungurilor, de aceea s-au apropiat ungurii de ruși, pt. ca după al doilea război mondial am fost Ocupați de rusi si la cererea ungurilor rușii au făcut regiunea autonoma maghiara chiar in inima țării; iar Ungaria spera ca din nou Rusia le va da chiar mai mult decât autonomie, le va da Transilvania !!
   Treziți-vă !!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii