Noutăți

Caracalul – felina venerată de vechii egipteni. Cele mai frumoase fotografii cu aceste minunate animale…

Caracalul sau Râsul de Pustiu, cum mai este denumit, este un animal solitar care trăiește cu precădere în zonele aride din Africa și Asia. Este roșiatic sau maroniu-roșcat, are o lungime cuprinsă între 60 și 100 cm, o coadă de 20-40 de cm și o greutate de 7–21 de kilograme. Denumirea caracal vine din limba turcă și înseamnă „urechi negre”.

Este faimos pentru abilitatea sa de a prinde păsările din zbor, reușind să sară până la o înălțime de 3 metri. Hrana sa constă în principal din iepuri de câmp, antilope mici, păsări de curte…

S-au semnalat și cazuri în care Caracalul a fost îmblânzit. Cele mai multe dintre aceste povești provin din antichitate când vechii egipteni îmblânzeau aceste frumoase creaturi pe care le considerau „divine”.

Caracalul apare în picturi, figurine din bronz și sculpturile care păzesc mormintele faraonilor. Astăzi, cele mai multe exemplare trăiesc în libertate, totuși mai există unele care trăiesc alături de oameni. Unele dintre cele mai frumoase fotografii cu pui de Caracal au fost postate de către utilizatorii platformei boredpanda. O mică parte dintre acestea:

caracal9 caracal8 caracal7 caracal6 caracal5 caracal4 caracal3 caracal2 caracal1

 

sursa foto: .boredpanda.com

sursa: bigcatrescue.org


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Caracalul – felina venerată de vechii egipteni. Cele mai frumoase fotografii cu aceste minunate animale…

  1. Deosebit de frumos!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii