Noutăți

„Camera Lungă” a bibliotecii din Dublin are 300 de ani și peste 200.000 de cărți. Video

  •  
  •  
  •  

Construită între 1712 și 1732, „Camera Lungă” din biblioteca “Trinity College” (biblioteca Colegiului Trinity) din Dublin are 65 m lungime și conține peste 200.000 de titluri. De ce atât de multe? Pentru că în 1801, bibliotecii din Dublin i-a fost acordat dreptul de a solicita o copie gratuită a fiecărei cărți publicate în Marea Britanie și Irlanda.

trinity-college-long-room-library-dublin-1
Această bibliotecă este cea mai mare din Irlanda. Aici se găsește Cartea lui Kells, care a fost scrisă de către călugări în urmă cu peste 1200 de ani și este în prezent una dintre cele mai renumite și valoroase manuscrise existente. Biblioteca găzduiește de asemenea unul dintre puținele exemplare rămase din 1916 ale documentului de Proclamare a Republicii Irlanda.

Biblioteca Colegiului Trinity este o bibliotecă a universității din Dublin, care a luat ființă în anul 1592. În prezent, însumând toate spațiile bibliotecii și ale universității, aici se găsesc 4,5 milioane de cărți, între care descoperim multe manuscripte istorice, incunabule sau tipărituri vechi.

Clădirea bibliotecii, în decursul timpului, a fost exitinsă la mai multe clădiri, din care patru din ele se află pe campusul Colegiului Trinity și una se află pe teritoriul spitalului St. James.

 

trinity-college-long-room-library-dublin-12

trinity-college-long-room-library-dublin-5

trinity-college-long-room-library-dublin-13

Mădălina Corina Diaconu

surse: boredpanda.com, Trinity College Dublin Press


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii