Noutăți

Călătorii – Insula Gaztelugatxe, micuțul colț de rai din Golful Biscaya, Spania

Gaztelugatxe este o mică insulă situată în Golful Biscaya chiar în afara țărmului spaniol din Țara Bascilor. Pe insulă se află un mic schit, numit San Juan de Gaztelugatxe, dedicat lui Ioan Botezătorul, care datează din secolul al X-lea. Cu o altă insulă mică din vecinătate, Aketze, formează un biotop protejat care se întinde până în Golful Biscaya. Insula este legată de coastă printr-un drum îngust, care trece peste un pod de piatră cu două arce. O scară magnifică, de 230 de trepte, ne poarlă către schit.

Lăcașul de cult a fost înființat de către Cavalerii Templieri și donat în anul 1053 de către Lady Tota Ortiz și Enneko López, călugărului Zianno, de la mănăstirea San Juan de la Peña, una dintre cele mai influente mănăstiri din epoca mijlocie. Mănăstirea a fost apărată, în 1334, de către şapte cavaleri, care au rezistat atacurilor unei armate conduse de Alfonso al XI-lea, regele Castiliei. În 1593 a fost din nou atacată, de această dată de către Francis Drake, ale cărui trupe au jefuit tot ce se găsea în sanctuar şi au aruncat pustnicul care o păzea și îngrijea de pe stâncă.

Astăzi, locul este vizitat de mii de turiști, panorama impresionantă de pe coastă, valurile mării care se sparg de stânci şi păsările marine care se odihnesc aici fiind principalele motive pentru care oamenii ajunși în zonă nu o ocolesc. Cele mai bune perioade pentru a vizita insula sunt primăvara şi toamna. Lunile de vară sunt adesea pline de vizitatori, iar în timpul iernii biserica este închisă.

gaztelugatxe-2_1[2] gaztelugatxe-6[2] gaztelugatxe-5[2] gaztelugatxe-4[2] gaztelugatxe-1_1[2] gaztelugatxe-3[2] gaztelugatxe-1[2] gaztelugatxe-8[6]

sursa: Bermeoko Udala

sursa: amusingplanet.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii