Noutăți

Câinii vor fi folosiți pentru a detecta tumorile canceroase. Cum ne pot ajuta să luptăm împotriva bolii…

  •  
  •  
  •  

Câinii nu sunt doar cei mai buni prieteni ai omului; aceste patrupede iubite ne pot ajuta în depistarea primelor simptome ale cancerului. În Japonia, o comunitate mică, agrară, din prefectura Yamagata va începe să utilizeze câini special instruiți în această lună pentru a-și examina rezidenții dacă sunt predispuși la dezvoltarea cancerului. Dacă proiectul pilot din orașul Kaneyama, cu o populație de 6.000 de persoane, va fi un succes, acest fel de teste s-ar putea răspândi în toată Japonia.

“Câinii sunt cunoscuți pentru simțul mirosului, iar acești câini special instruiți au acum abilitatea excepțională de a simți mirosurile produse de tumorile canceroase”, a declarat dr. Suzuki Miyashita, principalul autor al experimentului.

Orașul pentru începerea testelor nu a fost ales întâmplător: municipiul Kaneyama a avut cea mai mare rată a mortalității cauzată de cancerul de stomac în perioada 2008-2012, când și-au pierdut viața din cauza bolii 344 de pacienți.

Miyashita a adăugat că acești câini pot mirosi cancerul cu o “precizie de aproape 100%”. Câinii sunt capabili să miroase un amestec de gaze produs numai de celulele canceroase ceea ce îi face extrem de eficienți în lupta cu această boală. Cancerul este ca o bombă cu ceas pentru organismul nostru, iar cu cât este descoperit mai repede cu atât este mai bine pentru pacient.

Proiectul din orașul Kaneyama va dura trei ani de zile, timp în care vor fi studiate toate rezultatele obținute de acești câini.

sursa: .japantimes.co.jp

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii