Noutăți

Cahokia, orașul pierdut și misterioasele piramide de pământ… (Foto)

În anul 600 al erei noastre, cu mult timp înainte ca oamenii lui Columb să arunce ancora pe țărmul Lumii Noi, un popor indigen misterios a pus bazele unuia dintre cele mai mărețe și enigmatice orașe ale Americii de Nord.

Și, pe lângă faptul că au creat un oraș complex, nu se știe din ce motiv, acești oameni au construit peste 120 de piramide de pământ. Aceste construcții bizare, precum și istoria așezării și a locuitorilor ei rămân și astăzi o enigmă.

Orașul Cahokia a fost fondat în jurul anului 600 de către băștinașii care populau zona în care astăzi se găsește statul Mississippi. Acești indigeni nu cunoșteau scrisul, așa că nu știm cum își spuneau lor înșiși sau orașului pe care l-au construit.

Abia mult mai târziu, în secolul XVII, exploratorii francezi au botezat așezarea „Cahokia”, după un trib de indigeni care locuia în apropiere.

Procesul de construire a așezării este un mister pentru istorici. Cercetătorii spun că, peste tot pe unde au făcut săpături, au descoperit ceva de valoare: clădiri, monumente, artefacte…

Mai mult: Incredibilia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii