AIM radionica curs online

Noutăți

Cadou de la vecini: Norvegia vrea să dăruiască Finlandei un munte întreg, în semn de apreciere

Un grup de norvegieni a lansat o campanie pentru a muta frontiera țării lor cu circa 200 de metri în interior, pentru ca țara vecină să primească un munte cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la independență.

Cu o înălțime de 1.365 de metri, muntele Halti ar deveni astfel cel mai înalt munte din Finlanda. “Ideea de a dărui un cadou din partea poporului norvegian țării vecine mi se pare de bun simț, mai ales că muntele ales nu se numără printre cei mai mari de la noi din țară, însă ar deveni cel mai mare de la vecini. Cu siguranță poporul finlandez ar aprecia gestul, a declarat Bjørn Geirr Haul, unul dintre inițiatorii neobișnuitului cadou.

Deși s-ar putea crede că inițiativă a fost luată în răs de autorități, ei bine se pare că oficialii de la Oslo se gândesc să propună spre dezbatere publică subiectul primit cu multă căldură de locuitorii țării nordice. „Norvegienii vor face istorie şi vor deveni și mai prieteni nu doar cu Finlanda, ci şi cu întreaga lume”, crede Jyrki Veranen, unul dintre susținătorii ideii.

Finlanda se pregăteşte să aniverseze centenarul independenţei sale în 2017, după revoluția din 1917 împotriva Imperiului Rus. În Finlanda trăiesc în prezent circa 5,4 milioane de oameni, majoritatea fiind concentrată în regiunile sudice.

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa: telegraph.co.uk

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Cadou de la vecini: Norvegia vrea să dăruiască Finlandei un munte întreg, în semn de apreciere

  1. Luând în considerare ca Finlanda are numai dealuri, ar fi unicul munte pe care l-ar avea. Mi se pare un gest frumos din partea vecinilor și finlandezii ar aprecia enorm gestul! Locuiesc în Finlanda și reacția aici este de apreciere la adresa norvegienilor.

  2. “Se gândesc sa propună spre dezbatere” nu-i același lucru cu “Norvegia vrea sa dăruiască …” Sa nu cădeți in cancan-isme, ar fi păcat pentru un site care se vrea luat in serios.

  3. Bravo lor. Asta inseamna civilizatie! La noi in sud oamenii nu stiu cum sa isi dea in cap pentru o palma de pamant.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii