Noutăți

Bishop Rock: cea mai mică insulă din lume care deține o construcție pe suprafața sa (foto)

Stânca Episcopului sau Bishop Rock se află la 4 mile vest de insulele Scilly din Cornwall. Stânca are o lățime de 16 metri și pe aceasta se înalță un îngust far, ceea ce face ca micuța insulă să fie cea mai mică insulă din lume care are o clădire pe suprafața sa, lucru recunoscut inclusiv de Cartea Recordurilor. Stâncile din jurul insulelor Scilly au cauzat distrugerea multor nave de-a lungul timpului, de aceea s-a decis iluminarea insulelor și construirea în mod implicit a unui far pe Bishop Rock.

Farul, care acoperă aproape fiecare centimetru al insulei, a fost locuit în permanență din anul 1858 până în 1991 când a devenit automatizat. Astăzi servește atât ca un far de lumină pentru marinari cât și ca adăpost pentru orice grup de cercetători care doresc să trăiască în izolare completă timp de câteva săptămâni. Farul de pe Bishop Rock trebuie să fi fost extrem de greu de construit. La maree, fundul farului acoperă practic fiecare centimetru al insulei. După trei ani de construcție, o furtună din 1850 a demolat complet farul, irosind investiția care se ridica la acea vreme la suma 12,500 de lire sterline (1,9 milioane de dolari).

Dar, după ce a fost reconstruit în 1887, structura a fost numită “Regele Farurilor”. Cele zece etaje dețin un rezervor de apă, două camere de ulei, un living, un dormitor și chiar un helipad deasupra.

bishop-rock-73 bishop-rock-42 bishop-rock-56 bishop-rock-86 bishop-rock-16

sursa: http://www.atlasobscura.com/places/bishop-rock

sursa: http://www.amusingplanet.com/2013/07/bishop-rock-smallest-island-in-world.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii