Noutăți

Biserică veche de 1.300 de ani, descoperită lângă Ierusalim, incredibil de bine conservată! (Galerie foto)

După 3 ani de săpături în Beit Shemesh, lângă Ierusalim, arheologii au scos la iveală o biserică veche de aproape 1.300 de ani, extrem de bine conservată. Judecand dupa o inscriptie aflata pe peretii edificiului, aceasta este închinată unui “glorios martir“. Identitatea acestuia nu este însă cunoscuta pentru moment, arata IFL Science.

Potrivit Autoritatii Israeliene a Antichitatilor, constructia bisericii, care este împânzită cu mozaicuri multicolore reprezentand animale si plante, dar si figuri geometrice, a fost finanțată de însuși împăratul Tiberiu al II-lea, ceea ce sugerează faptul ca martirul căruia i-a fost închinat lăcașul de cult era cu adevarat important.

De fapt, biserica e doar o parte din descoperire, ea aflându-se in centrul unui mare complex. Lăcașul de cult este de forma rectangulara, cu coloane de marmura si are mai multe capele.

In plus, biserica, din perioada bizantina, fapt sugerat de un vultur desenat pe mozaicul podelei, simbolul Imperiului Bizantin, are si un baptisteriu cu scurgere din calcit. A fost găsită și o camera in subteran, unde, probabil, se afla ramasitele unor sfinti.

Cunoastem cateva sute de biserici din Tara Sfanta, dar aceasta biserica le depaseste pe majoritatea dintre ele prin stadiul de conservare“, a afirmat Benjamin Storchan, seful santierului arheologic.

biserica a fost inchinata unui martir
mozaicurile sunt viu colorate
lacasul de cult era folosit de pelerini crestini

edificiul e foarte bine conservat
Sursa: Ziare.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii