Noutăți

Bijuterii de inspirație dacică premiate la London Fashion Week

  •  
  •  
  •  

Este a sașea participare a designerilor din România la prestigioasa competiție internațională London Fashion Week / Săptămâna Modei Londoneze. În anii precedenţi proiectele româneşti au prezentat noi linii de croială și tipare originale, țesături neobișnuite. La  ediţia din acest an au fost prezentate exclusiv bijuterii de autor.

Colecția “Neotectonics”, parte a expozitiei “Found.Lost.Found” ce a reprezentat România în cadrul International Fashion Showcase 2016, a primit Premiul pentru Design de Accesorii. Bijuteriile din colecție sunt “o reinterpretare contemporană a formelor încărcate simbolic și pline de expresivitate ale bijuteriilor dacice” anunță ICR Londra, Totodată, bijuteriile au fost prezentate sub marca OVAL al  designer-ului Otilia Mihalcea.

image-2016-02-22-20815002-41-otilia-mihalcea-premiul-pentru-design-accesoriifoto ICR Londra

„Deşi extrovertită în formă şi structură, această colecţie meditează în tăcere, respingând orice urmă de idealism asupra istoriei. Extras strat cu strat din Muntele Legendar, miezul transplantat în bijuterie pulsează de o energie eliberată după secole de captivitate. Fiind odinioară lege a oricărei bucăți de aur, bronz sau cupru, dialogul intern cu natura este acum imperceptibil. Suprafața a fost erodată şi reînchipuită, restructurată şi şlefuită până când a devenit abstractă.” a declarat Otilia Mihalcea.

Expoziția “Found.Lost.Found” din cadrul International Fashion Showcase (IFS), a fost realizată și prezentată de patru dintre cei mai inventivi designeri din România: Ioana Ardelean, Maria Otilia Mihalcea, Adelina Petcan și Andreia Gabriela Popescu. David Sandu a fost curatorul expoziției de la IFS, organizat de British Council şi British Fashion Council în cadrul London Fashion Week, iar întreg proiectul designer-ilor români a fost realizat cu ajutorul Institutului Cultural Român din Londra în colaborare cu Assamblage – Asociaţia Naţională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană, cu sprijinul UniCredit Bank România.

relatare de Mădălina Corina Diaconu

surse: civilizatia.ro, icr-london.co.uk, revista-atelierul.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină  •  
  •  
  •  

1 Comment on Bijuterii de inspirație dacică premiate la London Fashion Week

  1. balada lui zamolxes

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii