Cunoaste lumea

Noutăți

Românul Ioan Boieriu a participat la realizarea efectelor vizuale ale filmului „Cartea Junglei”. Noua ecranizare a fost premiată cu un Oscar, pentru… extraordinarele efecte vizuale!

  •  
  •  
  •  

După cum am putut afla cu toții zilele trecute, gala Oscar 2017 a adus premierea filmului „Cartea Junglei”. Premiul a fost acordat pentru deosebitele efecte vizuale utilizate la realizarea peliculei. Dar aceste efecte vizuale spectaculoase n-ar fi putut fi admirate, în actuala formă, fără munca și contribuția creativă a unuia dintre compatrioții noștri.

La realizarea noii ecranizări a „Cărții Junglei”, românul Ioan Boieriu, absolvent de informatică din Brașov, a fost unul dintre specialiștii responsabili cu efectele vizuale, ca director tehnic. Activitatea sa, depusă ca membru al echipei de producție, a atras, în cele din urmă, premierea remarcabilei producții cinematografice, în cadrul galei Oscar 2017.

Au mai existat filme nominalizate la Oscar, la care Boieriu și-a adus contribuția pe latură tehnică, cum ar fi, de pildă, Star Trek – Into the Darkness”. Acum, însă, talentul creativ, precum și munca asiduă a românului și a celorlalți colegi ai săi din colectivul tehnic de realizare a efectelor speciale, au fost răsplătite pe deplin, cu un trofeu Oscar.

Mult succes, pe mai departe!

a

c

Autor: Tomi Tohaneanu

Imagini: captura YouTube


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Românul Ioan Boieriu a participat la realizarea efectelor vizuale ale filmului „Cartea Junglei”. Noua ecranizare a fost premiată cu un Oscar, pentru… extraordinarele efecte vizuale!

  1. Pe IMDB am dat vot 1. Dacă știam de contribuția lui Faraoniu, dădeam 2.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii