Noutăți

Beneficiile oferite de saună

  •  
  •  
  •  

Sauna a fost folosită de-a lungul timpului mai mult în Europa, în special în regiunea nordică. Cultura finlandeză a saunei este recunoscută în întreaga lume. Datorită recunoașterii de către terapeuți și oameni comuni, deopotrivă, a beneficiilor pentru sănătate, cultura saunei s-a răspândit peste tot în lume.

Beneficii oferite de saună:

1.Ajută la eliminarea toxinelor

Unul dintre modurile în care organismul uman elimină toxinele din organism este prin transpirație.

2.Sauna ajută la pierderea în greutate

Terapia prin saună este o modalitate foarte bună de a pierde în greutate, cu un efort minim. În timpul unei saune, crește în mod substanțial ritmul cardiac datorită căldurii.  Experimente științifice arată că o sesiune de 20 de minute la aproximativ 75 de grade arde peste 500 de calorii. Metabolismul organismului este accelerat similar cu modul în care este accelerat de exercițiile fizice și este o metodă foarte bună de a menține greutatea.

  1. Sauna întărește sistemul imunitar

Unul dintre beneficiile majore ale saunei este că ajută la crearea unui sistem imunitar mai puternic. Sesiunile de saună ajută la producerea de celule albe din sânge care luptă împotriva infecțiilor și a bolilor.

  1. Sauna ajută la îmbunătățirea performanțelor în timpul sporturilor de anduranță

Corpul nostru are un anumit nivel de toleranță la căldură. Utilizarea regulată a saunei crește pragul de toleranță la căldură. Acest lucru conduce la îmbunătățiri semnificative în sporturile de anduranță, pentru că utilizatorii regulați de saună au un nivel de toleranță la căldură mai mare și, prin urmare, simt mai puțin oboseala. Ei își pot menține nivelul de energie pe o perioadă prelungită de timp.

5. Sauna te ajută să arăți mai tânăr

Unul dintre cele mai importante organe ale corpului nostru, pielea, are nevoie de exerciții fizice regulate și sauna este o modalitate foarte bună de a-ți lucra pielea. Pe măsură ce creștem, mai multe celulele moarte se acumulează pe porii pielii și pielea devine mai puțin elastică. Câteva sesiuni de saună pot îmbunătăți fluxul de sânge, ceea ce ajută la reînnoirea pielii și, de asemenea, elimină celulele moarte. Uleiurile și antibioticele prezente în mod natural în pielea noastră sunt activate prin saună. Acest lucru ne ajută să arătăm mai tineri.

6. Sauna ajută la recuperarea de după antrenamente

În zilele noastre, o mulțime de săli de sport au  saună și există o mulțime de motive pentru acest lucru. Sauna este o metodă foarte eficientă de recuperare după antrenamente. Fluxul de sânge către mușchii obosiți și încordati crește prin saună, ajutându-i să se recupereze rapid și să se simtă relaxați mult mai repede.

Traducere și adaptare, Ancuța Motoianu

Sursa http://www.lifehack.org/

Sursa foto http://www.lifehack.org/


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Beneficiile oferite de saună

  1. acum nordicii , combina sauna cu efectele ei benefice, cu folosirea sapunului traditional marocan , care este un sapun de potasiu ,cu eucalipt .

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii