Noutăți

Beneficiile extraordinare ale Lavandei în tratarea unor afecțiuni

  •  
  •  
  •  

Unele dintre cele mai importante beneficii pentru sănătate ale lavandei includ capacitatea sa de a reduce stresul, de a îmbunătăți starea de spirit, de a promova somnul odihnitor, de a reduce inflamația, de a reduce iritația pielii, de a preveni infecțiile, de a elimina mătreața și de a calma balonarea. Francezii o folosesc inclusiv în bucătărie pentru aromatizarea mâncărurilor sau pentru alungarea insectelor din dulapul cu haine.

Această plantă se găsește în Europa, Africa, Marea Mediterană și în unele părți ale Asiei. Motivul pentru care este utilizată atât de mult este gama largă de aplicații, de la alimente și parfumuri la cosmetice și medicină naturistă. Această plantă este plină de uleiuri esențiale care pot avea efecte puternice asupra corpului uman, precum și unul dintre cele mai speciale și iubite miresme din lume. Aproximativ 80% din parfumuri conțin ulei de lavandă, iar pe lângă acestea, mai există foarte multe produse cum ar fi: săpunuri, detergenți, odorizante sau antimolii.

Deși nu este în mod obișnuit considerată o substanță alergenică, dacă sunteți susceptibili la alergeni din familia mentei, ați putea avea efecte secundare negative și din cauza lavandei. Acestea sunt, de obicei, ușoare și includ dureri de cap, constipație și o scădere a poftei de mâncare, în timp ce aplicarea locală poate provoca iritații ușoare și roșeață.

sursa: https://www.organicfacts.net/health-benefits/herbs-and-spices/lavender.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Beneficiile extraordinare ale Lavandei în tratarea unor afecțiuni

  1. asa este . Nu trebuie sa confundam lavanda autentica ( lavandula angustifolia cu lavandina ( lavandula intermedia ) care contine mult camfor , – acestea dintre cele mai cultivate . Langa noi in Bulgaria , in afara de trandafiri se cultiva si lavanda – autentica !

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii