Noutăți

”Bebeluşi modificaţi genetic” – OMS a lansat un registru mondial al cercetărilor asupra genomului uman

 

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS)  infiintarea unui registru central pentru a monitoriza cercetarile ce vizeaza modificarile aduse genomului uman, informeaza AFP.

Anuntul a fost facut in cadrul celei de-a doua reuniuni a Comitetului consultativ de experti din cadrul OMS pentru incadrarea si supravegherea modificarilor aduse genomului uman, ce are misiunea de a implementa un cadru international care sa gestioneze acest domeniu.

OMS a anuntat in decembrie 2018 infiintarea unui grup compus din 18 experti, dupa anuntul facut de un cercetator chinez referitor la nasterea unor fetite gemene care fusesera modificate genetic – o premiera mondiala in lumea medicala.

Într-un comunicat, OMS a explicat ca acel comitet de experti ii indeamna pe toti oamenii de stiinta “sa isi inregistreze testele si studiile” in acest “registru mondial” nou infiintat. In cadrul celei de-a doua reuniuni a comitetului, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat:

De la ultima noastra intalnire, anumiti oameni de stiinta si-au anuntat dorinta de a modifica genomul unor embrioni si de a duce acele sarcini la termen“.

Acest lucru ilustreaza cat este de importanta si de urgenta activitatea noastra”, a adaugat el, subliniind ca “noile tehnologii de modificare a genomului sunt foarte promitatoare pentru aceia care sufera din cauza unor maladii pe care le credeam in trecut incurabile”, dar si ca “anumite utilizari ale acestor tehnologii ridica, totodata, anumite provocari unice si fara precedent – etice, sociale, regulamentare si tehnice“.

Sursa: Ziare.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii