Noutăți

Bacteriile din tuse și strănut pot rămâne în aer și pot infecta alte persoane timp de până la 45 de minute

Cercetătorii au reușit să studieze foarte precis modul prin care o bacterie se poate răspândi și poate rămâne în mediul înconjurător după ce gazda tușește sau strănută, iar rezultate sunt îngrijorătoare pentru sănătatea noastră și a celor din jurul nostru. În urma noilor investigații, oamenii de știință au descoperit că o submulțime de pseudomonas aeruginosă, o bacterie asociată cu infecțiile spitalicești, expulzată de strănut sau de tuse, poate rămâne în mediul înconjurător și poate căuta alte victime timp de 45 de minute.

“Cercetările noastre au descoperit că acești agenți patogeni pot călători până la 4 metri și rămân viabili pentru a infecta și alte persoane timp de 45 de minute după ce au fost trimiși în aer”, a declarat Lidia Morawska, cercetător la Universitatea Queensland de Tehnologie (QUT).

Cum de sunt atât de rezistenți? „Bacteriile din clasa pseudomonas aeruginosa sunt rezistente la degradarea biologică rapidă și astfel rămân viI în aerul din camera în care sunt expulzate, suficient de mult timp pentru a ajunge să fie inspirate și de alți oameni, în special de persoanele cu probleme respiratorii, cum ar fi pacienții cu fibroză chistică”, a mai declarat Morawska.

Această cercetare are implicații importante pentru controlul infecțiilor în spitale și confirmă, de asemenea, avertizarea pe care o învățăm de mici, și anume aceea de a ne acoperi gura atunci când strănutăm și tușim, și evident să ne spălăm pe mâini mai apoi.

Bacteria P. aeruginosa este un agent patogen comun, care poate provoca infecții, cum ar fi pneumonia. În mod normal aceste bacterii le creează probleme doar celor cu boli sau afecțiuni existente deja, precum fibroza chistică.

sursa: https://www.sciencealert.com/bacteria-in-your-coughs-and-sneezes-can-stay-alive-in-the-air-for-up-to-45-minutes

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii