Noutăți

Autoritățile și-au cerut scuze în fața a milioane de oameni pentru simplul fapt că un funcționar public și-a luat pauză cu… 3 minute mai devreme. Se întâmplă în Japonia!

Un funcționar public în vârstă de 64 de ani, responsabil cu colectarea facturilor la apă pentru locuitorii orașului japonez Kobe, a fost amendat recent și mustrat de superiorii săi pentru că a mers la pauza de prânz cu trei minute mai devreme, perturbând astfel activitatea instituției. Pauza de prânz la biroul de apă din Kobe începe de la ora 12 pm și durează până la ora 13:00. Cu toate acestea, funcționarul a decis să-și părăsească biroul cu câteva minute mai devreme pentru a-și găsi un loc într-un restaurant din apropierea instituției. Din nefericire pentru acesta, oamenii care doreau să plătească facturile s-au revoltat și i-au făcut bărbatului reclamație. O anchetă a arătat că bărbatul și-a început pauza de prânz cu trei minute mai devreme, ceea ce se pare că a fost o greșeală pe care japonezii nu o trec ușor cu vederea.

Problema nu a fost tratată deloc cu superficialitate, iar autoritățile locale în frunte cu managerii bărbatului au organizat o conferință de presă televizată la sfârșitul căreia și-au cerut scuze publice întregului oraș pentru acțiunea “profund regretabilă” a funcționarului. Aceștia au declarat că bărbatul în vârsta de 64 de ani a încălcat o lege privind serviciul public care obligă funcționarii publici să se “concentreze asupra satisfacerii cetățeanului”, motiv pentru care trebuia să sufere consecințele. Pe lângă faptul că a fost mustrat de superiorii săi, omul va primi la finalul lunii mai puțin bani pentru acțiunile sale.

“Este foarte regretabil faptul că a avut loc un astfel de scandal, îmi pare rău”, a spus unul dintre directorii instituției în cadrul conferinței de presă televizate.

Scuzele publice pentru ceea ce poate fi descris doar ca o greșeală minoră a funcționarilor publici este o practică destul de comună în Japonia, notează cei de la The Guardian. De exemplu, luna trecută, compania de cale ferată și-a cerut scuze publice și i-a amendat pe conductori, după ce aceștia au lăsat un tren să plece cu 25 de secunde mai devreme decât ora stabilită!!!

sursa: http://www.odditycentral.com/news/japanese-public-service-issues-public-apology-for-employee-starting-lunch-break-three-minutes-early.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii