Noutăți

Autonomia Ținutului Secuiesc – Vânt în pupa din partea Curții de Justiție Europene! Ce au decis oficialii europeni?

 •  
 •  
 •  

Un articol de pe blogul lui Dan Tănasă:

Curtea de Justiție a UE a decis pe 3 februarie a.c., în favoarea inițiatorilor Minority SafePack, lansată de o comisie de cetățeni cu sprijinul Uniunii Federative a Naționalităților Europene (FUEN), respinsă de Comisia Europeană în 2013, se arată într-un comunicat de presă al UDMR preluat de Agerpres.

Vezi și Inițiativă legislativă cetățenească privind declararea autonomiei Ținutului Secuiesc, publicată în Monitorul Oficial

Kelemen Hunor, președintele UDMR, membru al comisiei de inițiativă, și Lorant Vincze, președintele FUEN, au salutat decizia instanței.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor a declarat: ‘Mă bucur că Uniunea Europeană a înțeles că nu vrem un tratament special, vrem doar să se recunoască rolul de factori constituenți ai statului, că suntem membri cu drepturi egale ai societății, ai Europei. Țin să precizez că oricare ar fi fost decizia de azi a Curții, noi am fi continuat pe calea pe care am pornit împreună cu partenerii noștri, reprezentanți ai celorlalte minorități naționale autohtone’.

Curtea de Justiție a decis abrogarea sentinței Comisiei, deoarece aceasta nu a argumentat temeinic decizia sa privind respingerea Inițiativei și nu a identificat exact acele propuneri care nu intră în competența UE. Prin lipsa unei argumentări detaliate, CE a privat inițiatorii de posibilitatea elaborării unei noi propuneri, astfel, Curtea obligă CE să adopte o nouă decizie în cazul Inițiativei Minority SafePack.

În luna mai anul trecut Agerpres anunța faptul că Tribunalul Uniunii Europene a confirmat că propunerea de inițiativă cetățenească europeană (ICE) privind promovarea dezvoltării zonelor geografice populate de minorități naționale nu poate fi înregistrată (detalii aici). Decizia luată de Curtea de Justiție a UE de la Luxemburg dă dreptate însă inițiatorilor cu privire doar la motivarea Comisiei Europene care a respins inițiativa. Sentința dată de Curtea de Justiție a UE de la Luxemburg nu privește fondul problemei și nu dă dreptate inițiatorilor pe fond, așa cum în mod tendențios lasă să se înțeleagă UDMR.

De remarcat este faptul că liderul UDMR Kelemen Hunor este membru al comisiei de inițiativă. Ungaria a intervenit în acest proces în fața Curții de Justiție a UE de partea inițiatorilor, în timp de România și Slovacia au intervenit în proces de parea Comisiei Europene care respinsese inițiativa.

Inițiativa Minority SafePack este, în esență, o nouă cale prin care UDMR dorește să impună autonomia teritorială pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc prin intermediul unor prevderi legale care ar urma să fie emise de către Uniunea Europeană.

Decizia Curții Europene de Justiție de la Luxemburg în acest caz poate fi consultată aici. Comunicatul de presă al Tribunalului pe acest subiect aici.

Sursa: Dan Tănasă


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

6 Comments on Autonomia Ținutului Secuiesc – Vânt în pupa din partea Curții de Justiție Europene! Ce au decis oficialii europeni?

 1. Solutia este iesirea din UE dar ramanerea in NATO.

  Momentul e bun cat timp e Trump la conducere si globalistii nu isi fac de cap.

  • Un ostas al lui Mihai Viteazu // 8 februarie 2017 at 17:25 // Răspunde

   Ar trebui sa facem cunoscut in lume cum Romania a fost jefuita de UE!

   Romania a cotizat la UE si n-a primit mare lucru din ce-a dat!
   In ultimul an n-am primit nimic datorita lui Ciolos care primeste 8 mii euro pe luna de la UE! Guvernul lui Ciolos a oferit milioane de euro multinationalelor in timp ce copiii romani mor in spitale din lipsa de fonduri!

   Romania a fost fortata sa-si distruga industria sa fie piata de desfacere pentru UE!

   Resursele tarii au fost secatuite de Mafiotii din UE!

   Am fost fortati de oficiali din UE sa cumparam tot felul de rable din tarile lor!

   OMV ne ia gazul pe degeaba iar noi trebuie sa platim facturi umflate la gaze conform normelor europene!!!

   Romania a primit refugiati dindu-le solda din buget in timp ce poporul este in disperare!

   Dar oficial suntem considerati milogii Europei!!!

   Ar trebui sa iesim din UE sa oprim jaful tarii si distrugerea identitatii natiunale !!!

   • Un ostas al lui Vlad Tepes // 9 februarie 2017 at 14:25 // Răspunde

    UE favorizeaza hotii, statul roman pierde procese la CEDO pentru ca puscariasii nu au conditii! In schimb mor oameni in spitale si UE nu ia nicio atitudine!!!

 2. In vremurile astea de schimbari planetare e foarte imoortant pentru intunecati sa tina in vibratii joase umanitatea.Si smecheria cu tinutul lui harap alb face parte din sa ceva.

 3. Iniţiativa, la prima citire, pare o compunere despre promovarea diversității culturale și lingvistice. Sigurele propuneri clare sunt atragerea de fonduri pentru minorităţi şi reprezentarea în Parlamentul European. Citită cu atenţie, apar semne de întrebare.
  La pct. 5.1- organismele naționale de promovare a egalității ar trebui „ să poată formula plângeri, chiar dacă nu există o victimă identificabilă.” Interesant. Plângeri impersonale. Plângere că hotărârile judecătoreşti nu sunt redactate şi în română, şi în maghiară. Plângere că în anumite judeţe, procesele nu se ţin în limba maghiară. Că doar judecătorii trebuie să înveţe maghiara, nu cetăţenii să cunoască româna. Şi tot aşa. Toate grozăviile din proiectul ţinutului secuiesc ar putea fi înaintate astfel la CEDO.
  Hotărârea Tribunalului este atacabilă.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii