Noutăți

ASTĂZI, marea răzbunare a destinului: Iliescu, Roman, Măgureanu și Voican au fost inculpați pentru INFRACȚIUNI CONTRA UMANITĂȚII în Dosarul Mineriadei

Dacă acum 27 de ani, exact în preajma Crăciunului, grupul celor de mai sus prelua printr-o lovitură de stat puterea în România (există un alt dosar penal în acest sens), destinul se răzbună astăzi când li se anunță sfârșitul. Procurorii i-au inculpat pe Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Măgureanu, Gelu Voican Voiculescu, Adrian Sârbu, Miron Cozma și pe alți puternici ai acelor vremuri pentru infracțiuni contra umanității în cazul reprimării sângeroase a manifestațiilor din Bucureștiul anului 1990 cu ajutorul forțelor de ordine și a minerilor.

Dosarul Mineriadei trece astfel la o etapă de forță, procurorii militari ai Parchetului de pe lângă Curtea Supremă stricându-le sărbătorile celor care au pus bazele demolării și spolierii României.

Din rechizitorul procurorilor militari: „Inculpaţii au decis, organizat şi coordonat un atac generalizat şi sistematic, lansat împotriva unei populaţii civile, respectiv împotriva manifestanţilor din Piaţa Universităţii din Bucureşti, precum şi a populaţiei municipiului Bucureşti, atac în care au implicat participarea forţelor armate ale Ministerului de Interne, Ministerului Apărării Naţionale, Serviciului Român de Informaţii, precum şi a unui număr de peste zece mii de mineri şi alţi muncitori din mai multe zone ale ţării“.

Conform Adevărul.ro,atacul a avut drept consecinţe uciderea prin împuşcare a patru persoane şi rănirea prin împuşcare a trei persoane, vătămarea integrităţii fizice sau psihice a unui număr total de 1269 de persoane, privarea de dreptul fundamental la libertate, pe motive de ordin politic, a unui număr total de 1242 de persoane.

Conform Realitatea.ro,În cursul anului 2016, procurorii militari au audiat sute de persoane în acest dosar, printre care și fostul președinte Ion Iliescu, care a fost pus sub acuzare din luna octombrie 2015 pentru infracțiuni contra umanității, constând în reprimarea violentă a manifestației din Piața Universității.

Cercetările în cazul Mineriadei din 13 – 15 iunie 1990 au fost reluate după 25 de ani de la evenimente, perioadă în care au fost emise mai multe decizii de neîncepere a urmării penale, mai multe victime ajungând să fie despăgubite la CEDO în absenţa unei hotărâri judecătoreşti în ţară.

Să sperăm că în sfârșit se va face dreptate!

Adrian Albu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on ASTĂZI, marea răzbunare a destinului: Iliescu, Roman, Măgureanu și Voican au fost inculpați pentru INFRACȚIUNI CONTRA UMANITĂȚII în Dosarul Mineriadei

  1. Marck Cornelius // 24 decembrie 2016 at 3:41 // Răspunde

    Desigur toti acesti nici numai trebuie ”judecati” sa fie si Ei inpuscati asa cum ei si-au Asasinat fosti lor conducatori care iau slujit pentru un OS mai bun , deci tie sa fie EXECUTATI de Urgenta.

  2. Să nu mai accepte DUMNEZEU minciuna,manipularea şi bătaia de joc de nici un fel

  3. Azi???acum 25 de ani trebuiau inchisi si dati drumul azi sigur vedeau o Alta Romanie…cu o suta de ani mai inaintati rusine judecatorilor nostri…..

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii