Noutăți

Așchia nu sare departe de trunchi: fiul lui Ghiță Mureșan se impune în baschetul american

Fiul lui Gheorghe “Ghiță” Mureșan, George, a fost acceptat în prestigioasa echipă de baschet Georgetown Hoyas de la Universitatea Georgetown din Washington DC. Anunțul a fost făcut săptămâna aceasta de către reporterul Rob  Dauster de la  NBCSports.com. Tânărul termină anul acesta liceul Sf. Andrew din statul Maryland, loc unde s-a impus deja în meciurile de baschet. Are o abordare mai șlefuită decât a tatălui său care s-a bucurat de o carieră inedită în NBA și la echipele Washington Bullets și New Jersey Nets.

Tânărul Mureșan joacă puternic cu mingea. Are mișcări rapide și se impune la aruncarea cu spatele la coș. Adolescentul arată, de asemenea, un talent deosebit când este nevoit să blocheze, când apelează la salturi, dând dovada de o tenacitate și competitivitate evidentă, care îl vor ajuta să se impună în echipa Universității Georgetown.

sp-stalbans291420386072
Mureșan tatăl a vorbit despre fiul său pentru publicația Washington Post: “
Sunt foarte mândru de el. Când pierd un meci cu el mă simt rău. I-am spus însă tot timpul că cel mai important nu este  baschetul; trebuie să se și distreze. Nu vreau ca el să devina ca mine. El e mult mai deștept decât mine.”


Faptul că tânărul Mureșan a fost în măsură să iasă în evidență suficient de puternic în echipa sa de la liceul Sf. Andrei și să i se acorde prioritate la un program la Universitatea Georgetown, este de bun augur pentru viitorul său în baschet.
Dacă el continuă să se apropie de înălțimea tatălui său, va crește în valoare și pe partea aceasta.

georgem

220px-Gheorghe_Muresan_2010Gheorghe Dumitru Mureșan, fost jucător în NBA, cu o înălțime de 2,31 m, deține împreună cu Manute Bol titlul de cel mai înalt jucător din istoria NBA.

Având o înălțime peste medie la vârsta junioratului, a fost remarcat de către responsabilii de la Clubul Sportiv al Universității Cluj. De aici, datorită aptitudinilor sale, jucătorul a evoluat și curând a atras atenția selecționerului echipei naționale și mai apoi echipelor din străinatate: Pau-Orthez, Washington Bullets și New Jersey Nets.

În 1993 a pătruns în liga profesionistă nord-americană (NBA), evoluând cinci sezoane pentru Washington Bullets (1993-1998) și două pentru New Jersey Nets (1998-2000). În sezonul 1995-1996 a primit premiul NBA Most Improved Player Award.

A încercat și actoria, fiind un personaj principal în filmul “Gigantul Meu” din 1998, în care a jucat împreună cu Billy Crystal. (wikipedia)

traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

sursa: bleacherreport.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii