Cunoaste lumea

Noutăți

Pădurea Națională Olimpică din SUA

  •  
  •  
  •  

Pădurea Națională Olimpică este o Pădure Națională a SUA situată în statul Washington, SUA. Cu o suprafață de 2.541,89 km2, înconjoară Parcul Național Olimpic și lanțul muntos Olimpic.

Pădurea Națională Olimpică conține părți din zonele Clallam, Grays Harbor, Jefferson și Mason. Peisajul variază, de la pădurea tropicală olimpică temperată la fiordul de apă sărată al Canalului Hood până la vârfurile Muntelui Washington.

Precipitațiile anuale sunt în medie de aproximativ 5,6 m, dând naștere unor pâraie precum râul Humptulips.

Pădurea Națională Olimpică a fost inițial creată ca Rezervație Pădure Olimpică în 1897, apoi redenumită Pădurea Națională Olimpică în 1907.

Un studiu al Serviciului Forestier din 1993 a estimat că extinderea creșterii vechi în Pădure a fost de 108.000 ha. Este administrat în două raioane: districtul Pacific Ranger din partea de vest a Peninsulei Olimpice și districtul Hood Canal Ranger pe partea de est.

Sediul central al pădurii este situat în Olympia, cu birouri de district ranger în Forks, Quinault și Quilcene. Fostul birou din Hoodsport s-a închis în 2005 și găzduiește acum o Cameră de Comerț locală, care încă vinde pasuri de pădure de nord-vest

.Alte orașe din statul Washington lângă intrările pădurii includ Port Angeles, Sequim și Amanda Park.

Potrivit unui proiect de lege introdus de senatorul american Patty Murray în ianuarie 2014, înregistrarea a 126.554 de acri (20%) din terenurile Pădurii Naționale Olimpice ar fi anulată prin crearea a nouă noi zone sălbatice și extinderea celor cinci existente.

Denumirile râurilor sălbatice și pitorești s-ar extinde la 19 râuri, inclusiv cele originare din Parcul Național Olimpic, cum ar fi Quinault, Hoh, Elwha și Hamma Hamma, și unele care nu, precum furculița mijlocie a râului Satsop.

Potrivit The Oregonian, „denumirea sălbatică ar proteja permanent creșterea veche și habitatul pădurii antice din întreaga regiune. Denumirea râurilor sălbatice și pitorești ar adăuga recunoaștere federală sistemelor fluviale remarcabile din peninsulă, protejându-le ca sursă de apă potabilă curată. și contribuind la menținerea curată a Puget Sound timp de generații. Această desemnare nu restricționează drepturile de proprietate privată.

La fel ca și controversa de la Spotted Owl cu două decenii mai devreme, acțiunea a întâmpinat opoziția unor rezidenți din și în apropierea Peninsulei Olimpice, care o consideră o amenințare pentru mijloacele lor de trai.

Semne realizate manual „Stop Wild Olympics” pot fi văzute în zona Aberdeen și pe peninsulă, exprimând nemulțumirea, iar un grup de opoziție, Working Wild Olympics, a fost înființat în 2011.

Efortul are sprijinul a zeci de „organizații majore de vânătoare și pescuit” care consideră că este o modalitate de a susține elanii, somonul și alți pești.

Dezbaterea pe această temă în 2014 a inclus întâlniri comunitare atrăgând sute de persoane de ambele părți și reclame pe toată pagina în ziarele locale.

Foto wikipedia


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii