Noutăți

Armata Spațială a Statelor Unite prinde din ce în ce mai mult contur…

Vicepreședintele SUA, Mike Pence, a anunţat joi că țara sa va avea, cel mai probabil din 2020, o Armată Spaţială, ca cea de-a șasea ramură a armatei americane, gata să intervină și să răspundă oricărei amenințări.

“Așa cum am făcut în trecut, Statele Unite vor răspunde amenințărilor emergente pe acest nou câmp de luptă. A sosit timpul pentru a înființa Armată Spațială a Statelor Unite. China şi Rusia au coordonat activităţi pe orbită foarte sofisticate care le-ar putea permite să îşi manevreze sateliţii aproape de ai noştri, acest lucru fiind un pericol fără precedent pentru sistemele noastre spaţiale”, a declarat acesta într-un discurs ținut la Pentagon.

Totuși, înființarea unui noi ramuri a armatei ar necesita aprobarea din partea Congresului, care nu prea pare încântat de ideea de a aloca și mai multe fonduri Pentagonului în acest moment. Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a declarat anul trecut că se opune înființării unui nou departament al armatei „întrucât suntem într-un moment în care ne concentrăm pe reducerea cheltuielilor generale”. În prezent, Forţele Aeriene sunt responsabile şi de problemele de securitate din spaţiu.

În această săptămână, Mattis a declarat că Pentagonul și Casa Albă “sunt în prezent pe aceeași lungime de undă” în ceea ce privește necesitatea de a crea o forța spațială gata să intervină în caz de conflic. Oficialii Casei Albe lucrează cu liderii de securitate națională pentru a avansa agresiv fără Congres. De aceea, până la sfârșitul anului, se va înființa un nou Comandament Spațial al SUA, care va fi condus de un general de patru stele. În noua structură vor fi atrași experți din toate ramurile actuale ale armatei și va exista un birou de achiziții separat, dedicat cumpărării de sateliți și dezvoltării de noi tehnologii pentru a ajuta SUA să câștige cursa de înarmare pentru spațiu.

Recent, și preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a susținut necesitatea înființării unei Forţe Spaţiale, argumentând că Pentagonul trebuie să gestioneze vulnerabilităţile din spaţiu şi să îşi arate dominaţia americană pe orbita terestră. Casa Albă a precizat într-un comunicat că „preşedintele Trump ştie că spaţiul este o componentă importantă a stilului de viaţă american şi a prosperităţii economice, fiind un domeniu vital pentru apărarea naţională”.

sursa: https://www.sciencealert.com/pence-reveals-details-creation-of-space-force-sixth-branch-of-the-military
trducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii