Noutăți

Armata americană a dezvoltat o armă teribilă care va putea face aerul să-ți vorbească, fără să știi de unde vin sunetele…

  •  
  •  
  •  

Departamentul Apărării din Statele Unite desfășoară de mai mulți ani un program prin care încearcă să creeze tot felul de arme non-letale (JNLWP), folosite, în caz de conflict armat, pentru descurajarea inamicului. Potrivit Bigthink.com, un astfel de dispozitiv recent creat și aflat încă în teste este o armă care poate să transforme atomii din atmosferă în sunete. Pentru moment, mașinărie este capabilă de a răspândi, pe distanțe de câțiva km, sunete ciudate, dar în următorii trei ani, susțin surse din cadrul armatei, arma va putea converti atomii în cuvinte inteligibile. Cu alte cuvinte, am putea auzi voci venind dinspre nori, păduri sau câmpuri fără să le putem detecta sursa.

Acest sistem de arme este alcătuit din două lasere speciale: unul care poate genera explozii de lumină focalizată timp de aproximativ 10-15 secunde și un al doilea, un nano-laser, care prelucrează zonele impregnate de primul. Primul laser rupe electronii din moleculele de aer și creează o minge de plasmă, care este apoi lovită de cel de-al doilea laser, reglat într-o gamă foarte specifică de lungimi de undă. În acest fel, dispozitivul poate controla câmpul de plasmă, producând lumini și zgomote din ce în ce mai clare.

David Law, responsabil de divizia de tehnologie a JNLWD, este foarte încrezător în tehnologia lor: “Suntem foarte aproape de a ajunge să vorbim la distanțe foarte mari cu ajutorul acestui dispozitiv”.

sursa: http://bigthink.com/paul-ratner/the-us-military-has-a-weapon-that-can-create-human-speech-miles-away

traducere șia daptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii