Noutăți

Aparatul japonez capabil să transforme plasticul în combustibil (video)

Un fapt mai puțin cunoscut despre plastic este acela că are o valoare energetică mai mare decât orice alt tip de deșeuri. Pentru a valorifica această energie, compania japoneza Blest a creat o mașină care convertește mai multe tipuri de plastic în ulei. Decât să ardem plasticul și să-l transformăm în CO2, aparatul folosește un încălzitor electric cu temperatură controlată pentru a transforma plasticul în ulei, care poate fi mai apoi utilizat pentru aparatele de uz casnic, sobe, cazane, generatoare de curent, mașini sau motociclete.

Mic dar extrem de eficiente, aparatul produce aproape un litru de ulei – benzină, motorină sau kerosen – pentru fiecare kilogram de material plastic convertit. Cu toate că aparatul procesează în prezent doar clasa din plastic 2, 3 și 4 (polietilenă, polistiren și polipropilenă) și nu clasa 1 (PET-uri), oferă o soluție remarcabilă la o problemă extrem de spinoasă a umanității. CEO-ul celor de la Blest, Akinori Ito, spune că există în prezent peste 60 de aparate comandate în Japonia, iar compania încearcă să intre și pe piața globală.

În acest moment un asemenea dispozitiv costă 10.000 de dolari, însă prețul va scădea în viitor, în timp ce tehnologia din jurul fabricării acestuia va deveni mai ieftină. Plasticul este introdus într-un cuptor presurizat, fără oxigen, și încălzit la 400 de grade Celsius, moment în care se petrece lichefierea. Plasticul lichefiat este transformat apoi în gaz, care se condensează.

sursa: bigthink.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Aparatul japonez capabil să transforme plasticul în combustibil (video)

  1. Doru Dascalu // 4 martie 2017 at 11:50 // Răspunde

    Dacă nu e vreo păcăleală, o consider cea mai mare invenţie a secolului XXI.

  2. Am cautat dispozitivul vreo 3 luni pe net. De negasit.

  3. fratii Horneth din Oradea au creat o instalatie care trnsforma in peleti toate deseurile den plastic din gunoaiele din Romania cu emisie de toxine,zero.u nuNimeni nu este interesat!Am avea beneficii de 12 miliarde de euro pe an!!! Alo,se aude? 60 de miliarde in 5 ani!! Toate tarile din lume ar cumpara brevetul,caci nu exista nimic similar pe mapamond!Interesul cui poarta fesul?Trist,trist, trist….si toti cei din institutiile de resort,guvern si parlament si terminind cu presedintele sint,,patrioti,,OARE? G.B.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii