AIM radionica curs online

Noutăți

Antogo: Neobișnuitul ritual de prindere a peștilor dintr-un lac din Mali (video)

În Bamba, un mic sat din Mali, are loc unul dintre cele mai neobișnuite ritualuri din lume. Antogo înseamnă prinderea peștilor cu mâinile goale de către localnici. Lacul în care are loc evenimentul este considerat sacru şi populat cu spirite bune, adăpostind totodată tone de peşte. Pescuitul în lac este strict interzis pe tot parcursul anului, dar în ziua de Antogo sute de oameni sar în lacul plin de mâl în căutarea lor. Frenezia durează doar aproximativ 15 minute. Intensitatea momentului este extremă, imensă și copleșitoare.

În trecut, Bamba a fost acoperită cu păduri luxuriante verzi și lacuri, însă, după trecerea timpului, clima a suferit multe schimbări iar regiunea a devenit una aridă, uscată, nefertilă și stâncoasă. Micul lac a rămas ultimul „vestigiu” al unui teren fertil o dată.

Femeile nu au voie să participe la ritual, acestea fiind considerate impure datorită ciclului menstrual. Toți peștii capturați sunt puși în coșuri din paie și piele de animal și dați celui mai bătrân om din Bamba, care se va asigura de distribuirea corectă a hranei către populație.

antogo2 antogo3 antogo4 antogo5 antogo6

Sursa: Human Planet Blog,


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii