AIM radionica curs online

Noutăți

Andra Cristiana Ştefan – în top 3 cei mai buni elevi din lume la neuroştiinţe

Competiţia internaţională de neuroştiinţe “International Brain Bee” este una neobişnuită: nu poţi participa decât o singură dată în viaţă! În anul 2015 competiţia s-a desfăşurat în Australia, la Cairns, în perioada 20 – 26 august. Au participat 23 de copii din toată lumea, iar evaluarea acestora a constat în probe teoretice şi probe practice.

Andra Cristiana Ştefan, elevă a Colegiului Naţional “Nicolae Bălcescu” din Brăila, a reprezentat România întorcându-se acasa cu premiul 3, o realizare inedită.

foto_107591Andra Cristiana Ştefan

“Unii concurenţi au fost mult mai pregătiţi la probele practice, spre exemplu cei din India, Australia, Canada. Eu nu am avut posibilitatea de a lua lecţii de la un neurochirurg. Oricum, a fost cea mai frumoasă experienţă din viaţa mea! Pe lângă faptul că mi-am făcut prieteni în toată lumea, am avut ocazia de a întâlni profesori renumiţi în domeniul neuroştiinţei. Şi nu în ultimul rând, am reuşit performanţa de a mă clasa în top 3 cei mai buni elevi din lume la neuroştiinţe. Vreau să le mulţumesc organizatorilor concursului, Societăţii Internaţionale de Neurochimie şi Queensland Brain Institute, domnului profesor dr. Cristian Gurzu, domnului prof. dr. Charles Watson, coordonatorului din acest an al competiţiei prof. univ. dr. Linda Richards, dar şi părinţilor care m-au susţinut şi au crezut în mine!” a declarat Andra Cristiana Ştefan pentru obiectivbr.ro.

Concursul a fost fondat în anul 1999 de către Dr. Norbert Myslinski şi este cea mai mare competiție la nivel mondial în domeniul Neuroştiinţei pentru elevii de liceu. Este împărțit în competiţii locale, naționale și internaționale, cu teste ce verifică abilităţile  academice, precum și neuroanatomice, histologice, neuro, RMN, si aplicatii de diagnostic pacient. Până în prezent, concursul are mai mult de 150 de sucursale în peste 30 de națiuni.

20120302_Brain_bee_Letter23931

Mădălina Corina Diaconu

surse: obiectivbr.ro, psychiatry.ubc.ca, ibb2015.org

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii