AIM radionica curs online

Noutăți

Acesta este cel mai mare motor Diesel din lume. Cântărește peste 2.300 de tone și are o înălțime de 13,5 metri

Remorcherul Emma Maersk are cel mai mare și puternic motor diesel din lume. Acesta are o înălțime de 13,5 metri și o lungime de 26,59 metri. Cântărește peste 2.300 de tone și produce 80.080 kW de putere. Versiunea cu 14 cilindri a fost pusă în funcțiune în septembrie 2006 la bordul navei de containere Emma Maersk – cea mai mare la acel moment.

Designul se bazează pe motorul mai vechi RTA96C, însă tehnologia revoluționară common rail a eliminat arborele cu came tradițional, lanțurile, pompele de combustibil și dispozitivele de acționare hidraulică. Rezultatul este o performanță mai bună la turații reduse pe minut (rpm), consum redus de combustibil și emisii nocive mai reduse.

Datorită puterii sale, remorcherul poate atinge o viteză maximă de 31 de mile marine pe oră, asta în timp ce alte nave de același tip ajung la maxim 18-20 de mile marine pe oră. Emma Maersk are o lungime de 396 de metri, fiind mult mai mare decât Titanicul, căntâreşte 170.000 de tone şi poate căra 11.000 de containere lungi de 6 metri fiecare.

Emma-Mærsk[5]

RT-flex96C-3[2]

Una dintre caracteristicile cele mai remarcabile ale acestui motor imens este eficiența termică ridicată, care depășește 50%. Acest lucru înseamnă că 50% din căldura generată de arderea combustibilului este transformată în energie. Ca o comparație, majoritatea motoarelor de aeronave sau autovehicule pot obține doar randament termic de 25-30%. Chiar și la cea mai eficientă setare de putere, motorul mare cu 14 cilindri consumă 1.660 de litri de păcură pe oră.

RT-flex96C-5[2] RT-flex96C-7[2] RT-flex96C-4[6]

sursa: Dark Roasted Blend, Emma Mærsk Amusingplanet.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii