AIM radionica curs online

Noutăți

Acesta e omul care transportă zilnic apă proaspătă animalelor sălbatice din Kenya, pentru ca acestea să poată rezista sezonului uscat

Faceți cunoștință cu Patrick Kilonzo Mwalua, omul care livrează apă animalelor sălbatice aflate în zonele uscate din Parcul Național Kenya Tsavo West.

Mwalua transportă zilnic circa 3.000 de litri de apă proaspătă cu ajutorul unei cisterne personale elefanților, bivolilor, antilopelor și zebrelor din parc.

Kenya se află în zona de influență a musonilor și a alizeelor de sud-est. Zonele mai înalte și platourile situate la peste 1250 m înălțime sunt deosebit de fertile, cu o cantitate anuală de precipitații care depășește 1000 mm și un excelent sol vulcanic.

În schimb, nordul – vestul  țării, în care se află și Parcul Național Kenya Tsavo West, are doar un sezon ploios extrem de scurt iar temperaturile sunt considerabil mai mari decât în centrul țării și pot atinge 45°C.

“Noaptea trecută am observat 500 de bivoli care așteptau apă. În timp, animalele s-au învățat cu locurile în care vin și aduc apă. Zona este foarte uscată iar cineva trebuie să aibă grijă și de aceste suflete. Când mă văd parcă se bucură, sunt primit cu mult entuziasm și de elefanți și de bivoli. Am început să fac acest lucru voluntar pentru că m-am gândit că dacă nu o să mă implic eu, cineva o să trebuiască să facă acest lucru, astfel aceste animale vor muri”, a declarat Meet Patrick Kilonzo Mwalua.

man-brings-water-wild-animals-kenya-4-58aac6e294514__700 apa proaspata8 apa proaspata7 apa proaspata35 apa proaspata.jpg1 apa proaspata

sursa: boredpanda.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii