Noutăți

Acesta ar putea fi motorul viitorului! O călătorie pe Marte ar dura doar 70 de zile

 •  
 •  
 •  

Fizicienii francezi au reușit să optimizeze un propulsor electric de rachetă care folosește plasma pentru a atinge viteze incredibile, cu un consum de 100 de milioane de ori mai mic decât o rachetă convențională. Prototipul ajunge la 72.420 kilometri pe oră.

Aceste motoare au apărut în 1971 și sunt folosite pentru repoziționarea sateliților sau a sondelor pe orbită. Acum savanții vor să le folosească și pentru a trimite oameni pe Marte. Însă mai trebuie să găsească o soluție pentru ca să le poată prelungi viața acestor echipamente. Un motor este proiectat pentru 10.000 de ore de ore de zbor, în timp ce pentru a ajunge pe Planeta Roșie, ar fi nevoi ede circa 50.000 de mii de ore.

Propulsoarele Hall, cum sunt ele denumite, au același principiu de funcționare ca și cele ionice, care degajă ioni încărcați dintr-un anod spre un catod, unde sunt neutralizați de electroni (electrozi încărcați pozitiv și negativ).

Diferența la motoarele Hall este că în locul unui catod fizic, acestea combină un câmp magnetic și un nor captiv format din electroni pentru a crea un fel de „catod virtual”. O cantitate mică de gaz propulsor – de regulă xenon – este injectat într-un canal pentru a produce un flux de ioni și pentru că aceștia sunt prea grei pentru a fi prinși de câmpul magnetic, pot fi neutralizați. Asta creează o zonă de presiune joasă de plasmă, ceea ce rezultă într-o forță de mișcare care deplasează motorul.

Dacă inginerii vor găsi și o modalitate de a prelungii viața acestor motoare, explorarea spațiului ar putea atinge noi limite. Spre exemplu un drum către Marte nu ar dura decât 70 de zile.

Traducerera și adaptarea: Radu Ungureanu

 

sursa: sciencealert.com

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

2 Comments on Acesta ar putea fi motorul viitorului! O călătorie pe Marte ar dura doar 70 de zile

 1. Adrian Yogoshima // 1 noiembrie 2015 at 7:20 // Răspunde

  Un calcul simplu matematic 50.000 de ore împărțit la 24 de ore face 2083.33 de zile împărțit la 365 de zile face 5.70 ani.Francezi împreună cu Europeeni vor face o bază lunară cu roboți construind şi examinînd tehnologia sa înainte de a se aventura la distanțe uriașe pe care trebuie să fie planificate când Martie este mai aproape de pământ cum a fost pe 28 Octombrie 2015 şi următoare apropiere va fi 2021 dacă nu mă înșel.Opt luni durează durata de transport cu tehnologia pe care o cunoaștem,şi nu trebuie să fie ratată întâlnirea cu Martie.Multă propagandă de adormit copii din partea unor persoane specializate cu scop precis de a deruta lumea credulă care nu au habar de radiații solare,meteoriți,3 tone de mâncare de persoană,combustibil,un alt satelit de salvare în caz de probleme tehnice,zeci de miliarde.Simplu și mai ieftin sunt roboți care dacă sunt distruși pot fi înlocuiți…..lol

 2. Catalin Dan Cârnaru // 1 august 2016 at 13:38 // Răspunde

  Praf în ochi. Programul spațial bazat pe rachete ( motoare cu jet propulsor indiferent ce fel de jet ar fi acesta ) sunt total ineficiente și incapabile de a sigura deprinderea de Terra, mai ales că trebuiesc străbătute cele două centuri Van Allen … Deci cu atât mai mult nu pot asigura un adevărat program de explorare a sistemului solar și nici atât a galaxiei. Singura tehnologie care poate asigura asta este cea gravitațională. Din păcate aceasta deși există și e în exploatare de cel puțin 5 decenii, este ținută cu încăpățânare într-un regim strict secret față de cunoașterea publicului larg.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii