Noutăți

Acest iaht uimitor este primul din lume alimentat în totalitate cu energie solară

  •  
  •  
  •  

Vehiculele electrice reprezintă cu siguranță viitorul; în prezent aproape fiecare constructor global de autoturisme se îndreaptă spre această direcție. În acest context, o companie suedeză numită Solar Impact a început să dezvolte și iahturi superbe de agrement care nu consumă nicio picătură de combustibil, acestea fiind alimentate doar de Soare. Cu ajutorul unui astfel de iaht veți putea naviga pe toate mările și oceanele lumii fără să aveți conștiința încărcată că ați poluat planeta.

Iahtul are la bord o baterie de 800kWh, care asigură o deplasare de 10 ore. Durata călătoriei se poate extinde, dacă bateria este încărcată cu energie solară în timpul navigării. Acest lucru este posibil datorită panourilor solare de pe acoperiș. Nu doar că iahtul nu produce emisii de dioxid de carbon, dar este și foarte silențios, confortabil și rapid. Dacă nu este soare, iahtul poate naviga cu ajutorul a două motoare clasice, diesel, însă acestea sunt folosite doar ca rezervă, în caz de nevoie.

Iahtul poate transporta până la 10 persoane și are încorporate mai multe computere care vor face navigarea extrem de facilă. Ambarcațiunea a fost dezvoltată după 5 ani de cercetări și teste, însă prețul pentru care va fi vândut nu a fost comunicat încă opiniei publice. Ambarcațiunea a fost prezentată în cadrul unui târg de specialitate organizat la Cannes, unde producătorii au oferit celor interesați posibilitatea să o testeze, cu ajutorul realității virtuale.

sursa: https://bgr.com/2018/09/18/solar-impact-yacht-concept-price-specs/
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii