Noutăți

A sărit cu parașuta la vârsta de 101 ani. Experiența străbunicului ajuns în Cartea Recordurilor (video)

Bryson William Verdun Hayes a sărit cu parașuta de la 4500 de metri și a aterizat direct… în Cartea Recordurilor, devenind cel mai în vârstă bărbat de pe Pământ care efectuează un astfel de salt în tandem. Ajuns la venerabila vârstă de 101 de ani și 38 de zile, Bryson, soldat în cel de-al doilea război mondial, este la a doua experiență de acest tip din viața sa, după ce prima săritură cu parașuta a efectuat-o abia anul trecut.

Întrebat despre cum s-a simțit după saltul istoric, bărbatul a declarat presei britanice că experiența este una copleșitoare, ca și cum ar fi avut, fie si pentru câteva minute, lumea la picioare: Vreau să aduc recordul în Marea Britanie”, a notat Bryson în cererea sa pentru înregistrare în Guinness World Records.

Verdun-receives-his-GWR-certificate-at-The-Royal-British-Legions-Somerset-Legion-House-break-centre_tcm25-484150

Pentru încercare, Bryson a fost asistat de un instructor profesionist de parașutism care l-a condus pe tot parcursul căderii și aterizării. Evenimentul a avut loc în cadrul aerodromului Dunkeswell Airfield din Devon, Marea Britanie, iar lui Bryson i-au fost alături, vizibil emoționați, membri familiei și medicul care și-a dat acordul ca bărbatul să efectueze saltul. Anterior, titlul de cel mai în vârstă bărbat care efectuează un salt cu parașuta a fost deținut Armand Gendreau din Canada, care a stabilit recordul în anul 2014, la vârsta de 101 ani și 3 zile.

sursa: http://www.guinnessworldrecords.com/news/2017/8/video-watch-d-day-veteran-achieve-oldest-tandem-parachute-jump-aged-101-482389

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii