Noutăți

A fost descoperită o reptilă marină fosilizată care… năștea pui vii. Creatura a trăit acum 250 de milioane de ani!

  •  
  •  
  •  

De curând, a fost descoperită o fosilă a unei reptile marine străvechi, ce prezintă caracteristici incredibile. Descoperirea aparține cercetătorilor de la Universitatea Tehnologică Hefei, China. Reptila, care a trăit acum 250.000.000 de ani, face parte dintr-un grup căruia îi aparțin și actualii crocodili iar dieta sa era carnivoră, hrănindu-se cu viețuitoare acvatice. Este prima reptilă din categoria sa despre care avem dovezi că nu se înmulțea prin ouă, ci năștea pui vii.

Nașterea de pui vii este o caracteristică specifică mamiferelor. Deși majoritatea reptilelor sunt ovipare, există, totuși, anumite specii de șopârle și șerpi care nasc pui vii, în loc să depună ouă. În schimb, atât crocodilii, cât și păsările sunt, după cum se știe, specii exclusiv ovipare.

b

Animalul preistoric avea un gât nefiresc de lung și a fost numit Dinocephalosaurus, de către oamenii de știință. Este prima creatură vivipară (ce dă naștere la pui vii), dintre cele descoperite până acum, ce aparține grupului din care fac parte păsările și crocodilii. Între oasele reptilei-mamă a fost găsit un embrion fosilizat, lucru care i-a șocat, în primă fază, pe cercetători. Creatura popula mările de mică adâncime din sudul Chinei, în Triasicul Mijlociu, și este un strămoș îndepărtat al crocodilului. a

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursă informatii și imagini: www.dailymail.co.uk


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii