Noutăți

A fost creată limba artificială! Ar putea ajuta la depistarea alimentelor contrafăcute…

O echipă de formată din cercetători de la Universitatea din Leeds, din Marea Britanie, și de la Universitatea din Edinburgh, din Scoția, a creat un echivalent artificial al limbii umane.

Organul sintetic este format din suprafețe moi și are o textură similară celei pe care o putem observa la limba umană. Invenția ar putea aduce beneficii imense industriilor alimentară și farmaceutică.

De asemenea, această limbă artificială – realizată cu o imprimantă 3D – are potențialul de a schimba în bine viața multor oameni care suferă de afecțiuni la nivel bucal…

Efren Andablo-Reyes, cercetător la Școala de Științe Alimentare și Nutriție de la Universitatea din Leeds și autor principal al lucrării, afirmă că „reproducerea suprafeței limbii umane presupune depășirea unor provocări unice. Sutele de structuri care seamănă cu niște muguri mici, numite papile, îi conferă limbii textura aspră care, în combinație cu natura moale a țesutului, creează o textură complicată din perspectivă mecanică.

Membrii echipei s-au folosit de experiența acumulată în fizica materialelor moi, stomatologie, inginerie mecanică și informatică pentru a crea această limbă artificială.

Mai mult: Incredibilia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii