Cunoaste lumea

Noutăți

Școala cu un singur elev

  •  
  •  
  •  

Este întotdeauna primul care ajunge la școală dimineața și ultimul care pleacă după terminarea cursurilor! Pe el îl alege profesorul de fiecare dată când cinvea trebuie să răspundaă la o întrebare! Tot el este și singurul responsabil cu păstrarea în ordine a clasei în care studiază!

Aron Anderson, un băiat de 10 ani, este singurul elev al școlii în care învață. Mica insulă scoțiană Out Skerries, este cel mai izolat loc din Marea Britanie. Insula se află la doar 320 de km de Norvegia. Populația insulei este de 70 persoane și se împarte practic între zonele Housay și Bruray, legate printr-un pod. Cel mai apropiat oraș este Shetland, capitala comitatului Lerwick, care este la două ore și jumătate depărtare, distanță care se parcurge cu feribotul. Insula este la 1.295 km nord de Londra și 621 km nord de Edinburgh.

Școala în care învață Aron, are două săli de clasă, o sală de ambarcațiuni, o sală de muzica și o bibliotecă… toate la dispoziția lui. Curtea școlii este amenajată cu cu tobogane, leagăne și un teren de baschet. O problemă care apare atunci când Aron joacă fotbal, sportul său preferat, este aceea că nu există alți elevi cu care să poata juca măcar o jumătate de repriză.

2EACAD8200000578-0-image-a-76_1448150058654
Faptul că este singurul eleve al școlii de pe insulă face ca acest tânăr să fie cel mai scump copil educat în Marea Britanie. Consiliul local plătește uimitoarea sumă de 75.357 de lire sterline pe an pentru școlarizarea sa.

Săptămâna trecută Aron a declarat pentru ziarul The Mail on Sunday că, deși uneori, el și-ar dori să fie mai mulți copii cu care să se joace, este mulțumit cu viața sa de pe insulă, este mereu ocupat și se simte în siguranță, lucruri care îl fac să fie sigur că nu vrea să plece de pe insulă. „Este destul de ciudat, uneori. Dar îmi place această insulă. Pot merge peste tot, pot explora locurile mergând cu bicicleta mea; în timpul verii pot înota în mare și pot sări de pe dig.” Îi place, de asemenea, să pescuiască, dorindu-și să devină pescar la fel ca tatăl său. Îi plac și jocurile video și anumite emisiuni la televizor.

2EACAD8900000578-0-image-m-74_1448149951896
Până la începutul acestui an școlar au existat și alți elevi la această școala. Mama lui Aron este însă ingrijorată pentru fiul său, gândindu-se că acesta ar putea deveni un singuratec. „Această iarnă va fi prima lui iarnă de unul singur în școală, și este greu de spus cum va fi pentru el. Mă simt rău pentru că Aron este de unul singur la școală, dar el este cu adevărat fericit. Petrece o grămadă de timp cu adulții, lucru ce-l face să fie inteligent pentru vârsta lui, dar nu-i plac excursiile pe continent pentru a întâlni alți copii.”

Școala în care învață Aron a fost construită în 1966 și renovată în anul 2000. Jean Harlow este profesoara tânărului elev și cu ea studiază matematică, engleză, științe, gastronomie și meșteșuguri. De multe ori Aron și profesoara sa merg într-o plimbare lungă de câțiva km și studiază tot ce găsesc în cale, iar uneori, profesoara îi pregătește și anumite „obstacole” pentru a-l ține preocupat și interesat în ceea ce face.

l1029255_c164397_14115_0-1600
Traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

Surse: The Mail on Sunday, dailymail.con


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii