Noutăți

A făcut înconjurul lumii cu bicicleta. Aventura ciclistul de anduranță Mark Beaumont a ajuns acum în Cartea Recordurilor

  •  
  •  
  •  

Ciclistul de anduranță Mark Beaumont a făcut, în doar 79 de zile, ocolul Pământului pe bicicletă, stabilind astfel un nour record mondial, asta după ce vechiul record pentru înconjurul lumii făcut pe o bicicletă era de 123 de zile. Beaumont a parcurs în medie, zilnic, 18 ore pe bicicletă, călătorind în jur de 400 de kilometri pe zi și consumând circa nouă mii de calorii. Numărul total de kilometri parcurşi cu bicicleta au fost de 29.000. Ciclistul, originar din Edinburgh, a declarat pentru BBC că a avut o “experiență incredibilă” și că și-a “redefinit limitele”.

Aceasta a fost, fără îndoială, cea mai mare provocare la care mi-am supus corpul și mintea. Starea fizică și mentală necesară pentru fiecare zi a fost o provocare în sine, dar am avut o echipă uimitoare de sprijin în jurul meu. Am căzut de două ori, odată în Rusia în a noua zi, a fost destul de urât, am avut nevoie de un tratament dentar de urgență, iar a două oară în Mongolia. Aceste țări au fost pentru mine un teritoriu necunoscut, plin de farmec și adrenalină. Peisajele de acolo sunt uimitoare. Am mai fost nevoit să pedalez la temperaturi extreme, de sub zero grade celsius sau prin smoguri și incendii forestiere în America de Nord.”

475154ebd71d9b059f21c2a65acbb0aa

sursa: http://www.independent.co.uk/sport/mark-beaumont-world-record-cycling-79-days-uk-cyclist-journey-a7954336.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii