Noutăți

3 mai 1997: 21 ani de la una dintre cele mai mari TRĂDĂRI din istoria României: Tratatul cu Ucraina. Cum și cine a cedat teritorii românești Ucrainei?

ActiveNews.ro: În urmă cu 21 ani, pe 3 mai 1997, are loc la Kiev semnarea tratatului cu privire la “relațiile de bună vecinatate și cooperare dintre România și Ucraina”, de către miniștrii de externe ai celor două țări. Au urmat apoi cei doi președinți, care au semnat tratatul la Neptun la 2 iunie 1997, iar la 14 iulie 1997 a apărut Legea 129, de ratificare a acestui tratat.

La data votării acestui act, președintele Senatului era Petre Roman, ministrul de Externe – Adrian Severin, președinte al României – Emil Constantinescu. Prin acest tratat, România recunoștea dreptul de succesiune al Republicii Ucraina asupra unor teritorii românești integrate anterior prin forță în fosta Uniune Sovietică. Semnarea tratatului a fost una dintre condițiile puse României pentru a fi acceptată în NATO.

“În 1997, pentru prima dată de la constituirea României Mari, un guvern român a cedat părți ale teritoriului național fără a fi amenințat cu agresiunea (ca în 1940), sau fără a se gasi sub presiunea ocupantului străin (ca în 1944 și 1947). Opinia publică românească nu a perceput dimensiunea dramatică a evenimentului”, scrie academicianul Florin Constantiniu în prefața volumului Istoria unei trădări naționale: Tratatul cu Ucraina,  de Tiberiu Tudor, carte scrisă în perioada iulie 1997 – iulie 1999, imediat după semnarea tratatului cu Ucraina. Autorul îl acuză pe Silviu Brucan că a stat în spatele deciziei de a încheia tratatul, fiind cel care i-a convins pe Adrian Severin și Petre Roman să semneze. Iată un fragment din carte – Citește mai mult aici: ActiveNews.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on 3 mai 1997: 21 ani de la una dintre cele mai mari TRĂDĂRI din istoria României: Tratatul cu Ucraina. Cum și cine a cedat teritorii românești Ucrainei?

  1. E VEDETI VOI DE CE MOLDOVENI NU VOR UNIRE?
    AU DE RECUPERAT BUCOVINA TARA HERTEI CERNAUTI …..PLUS CELE 3 JUDETE CU CONEXIUNE LA MAREA NEAGRA.CETATEA ALBA IZMAIL ….TOAT ACEST PAMANT CARE A APARTINUT DE DREPT DIN VECHI TIMPURI MOLDOVEI SI PR CARE RUSIA LE-A FACUT CADOU UCRAINEI
    POATE ACU INTELEGE CINEVA CE VREA DE FAPT DODON ;SCHIMBAREA STEAGULUI DENUMIRII LIMBI SI APOI ALIPIREA ACESTOR TERITORII DE LA UCRAINA SI IN FOND ROMANI NU AU NUMIC DE PIERDUT DACA O TARA CU ACEASI LIMBA SE V-A EXSTINDE CUM A FOST PE VREMURI .,IN FOND UNIREA POATE FI FACUTA ORICAND DOAR CA ACUMA VA FI DOAR CU O MOLDOVA EXTREM DE MICA

  2. Raul Constantinescu // 4 mai 2018 at 1:55 // Răspunde

    Orice tratat poate fi reziliat după cinci ani, dacă se vrea aceasta!!!

  3. Tratatul cu Ukraina nu este semnat de niciun roman si n-a avut la originea sa nicio actiune a romanilor. Nici Emil Constantinescu presedintele Romaniei, nici Petre Roman presedintele Senatului Romaniei, nici Adrian Severin ministrul de externe al Romaniei, nici Silviu Brucan, nu erau romani. Nici asasinarea lui Nicolae Ceausescu n-a avut la origine actiunea romanilor. Nici asasinarea maresalului Ion Antonescu n-a fost facuta de romani, nici a lui Mihai Viteazul, nici a lui Constantin Brancoveanu, nici a lui Tudor Vladimirescu.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii