Noutăți

200 DE ELEVI participanți la Olimpiada de limba română au format ieri, la Alba Iulia, O FRUMOASĂ HORĂ TRICOLORĂ! Video

La Alba Iulia, în eterna „Cetate a Unirii”, s-au adunat două sute de elevi din toată țara, deoarece acolo se desfășoară, între 25 și 29 aprilie, Olimpiada de limba și literatura română, faza națională. În Piața Cetății din Alba Iulia, orașul în care cu veacuri în urmă intra triumfător Mihai Viteazul – primul întregitor al țărilor române, trecătorii au putut admira un spectacol de scurtă durată, dar… de zile mari.

Tinerii participanți la Olimpiada de limba română au dat „mână cu mână” și au alcătuit o horă tricoloră. Sau, un frumos „tricolor uman”, așa cum s-a scris pe marginea acestor imagini care fac, la această oră, înconjurul presei românești. Elevii s-au adunat în Piața Cetății imediat după ce au susținut proba scrisă a Olimpiadei. Îmbrăcați în tricouri roșii, galbene și albastre, au încins o horă tricoloră, în timp ce în piață răsuna un emoționant cântec patriotic.

Gestul elevilor poartă un simbolism puternic al unității românești, unitate care se ridică deasupra măruntelor orgolii regionale și a pretinselor deosebiri între locuitorii diferitelor provincii istorice românești. Mesajul, ușor de decriptat pentru orice om de bună credință, este că, dincolo de a fi munteni, moldoveni, basarabeni, bănățeni, ardeleni, dobrogeni, suntem cu toții români și că lucrul acesta este singurul care contează, în interacțiunile noastre cu lumea, cu națiunile mapamondului.

2

După cum relatează albaiuliainfo.ro, Marcela Dărămuș, inspector general al Inspectoratului Școlar Alba a declarat că elevii au participat, cu entuziasm, la ineditul eveniment (flashmob): „A fost organizat ținându-se cont că în 2018 se sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire. 80% dintre olimpici sunt pentru prima dată la Alba Iulia, a doua Capitală a României, și au fost foarte încântați!”

Felicitări organizatorilor și tuturor participanților la manifestare. A fost o acțiune originală, binevenită și un scurt spectacol care, indiscutabil, le-a făcut multora dintre privitori ziua mai frumoasă!

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse: www.albaiuliainfo.ro, ziarulunirea.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii