Noutăți

100 de imigranți s-au bătut în Belgia, după ce mai întâi au agresat o tânără care refuza să poarte voal pe cap

  •  
  •  
  •  

Incidentul s-a petrecut la o tabără pentru refugiați din orașul Leopoldsburg, Belgia. Aproximativ 100 imigranți s-au luat la bătaie, după ce mai mulți afgani și irakieni au agresat și amenințat o tânără siriană din tabără care refuza să poarte voal. În apărarea fetei au sărit în ajutor mai mulți sirieni, moment în care conflictul a degenerat fiind nevoie de intervenția promptă a forțelor speciale belgiene pentru a restabili ordinea.

“Este un caz destul de ciudat pentru că multe fete din tabără nu poartă voal. Nu  ne este clar ce au avut cu această fată în mod special. Am fost șocată de revoltă. Incidentul a fost traumatizant și pentru ceilalți solicitați de azil din tabără”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Crucii Roșii din  Leopoldsburg, An Luyten.

În urma conflictului, 11 persoane au fost reținute iar mai multe obiecte de mobilier din tabără au distruse. Bărbații care au agresat fata au fost trimiși la într-un centru de detenție, iar alți imigranți, la fel de radicali, mutați individual la alte centre din Belgia.

Theo Francken, secretar de stat în guvernul belgian, a declarat: “Mi se pare total inacceptabil că unii tineri afgani consideră necesar să le spună femeilor să poarte voal pe cap și că acestea nu ar trebui să se îmbrace ca fetele din occident. Ei vin aici, ei sunt vizitatori aici. Noi nu suntem ca ei. Ei trebuie să se adapteze la regulile noastre.”

sursa: dailymail.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

2 Comments on 100 de imigranți s-au bătut în Belgia, după ce mai întâi au agresat o tânără care refuza să poarte voal pe cap

  1. De ce nu au fost trimisi in tara de origine ptr ca nu s-au adaptat nivelului de civilizatie?

  2. ehhh…nu mai sunt bani!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii