Cunoaste lumea

Noutăți

Urangutanul devenit viral – povestea abilităților sale de pescar cu sulița…

  •  
  •  
  •  

Urangutanii sunt foarte similari cu oamenii, din prisma caracteristicilor fiziologice și a abilităților, dar nu ai văzut niciunul care să se apuce de pescuit, până acum.

Se întâmplă foarte rar să vezi animale care folosesc instrumente în diverse procese sau activități. Explicația are legătură cu lipsa dezvoltării lor mentale și a abilității de a planifica lucruri.

Practic, înainte să pui mâna pe o piatră ca să spargi o nucă, trebuie să ai întregul scenariu în minte, înainte să pui mâna pe piatră, iar animalele se bazează aproape exclusiv pe instinct.

Urangutanii au în proporție de 97% același ADN precum oamenii. Din acest motiv, se numără printre cele mai inteligente primate. Pornind de la aceste particularități, mulți oameni de știință au încercat să studieze și au fost fascinați de abilitatea lor de a folosi unelte.

Fotografia de mai sus, deși arată foarte bine, este una publicată în 2008, în cartea Thinkers of the Jungle: The Orangutan Report. A fost scris de către Schuster, Smits și Ullal. În ceea ce privește descrierea imaginii, aceasta explică foarte bine contextul din spate. ”Un urangutan mascul, stă agățat precar de o creangă atârnătoare, plutește deasupra apei cu o suliță, încercând cu disperare să prindă un pește care trece. Imaginea extraordinară, o exclusivitate globală, a fost imortalizată în Borneo, pe insula Kaja. Acest individ a văzut localnici pescuind cu sulițe pe râul Gohong.

Citește mai mult: Playtech


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii