Cunoaste lumea

Noutăți

UE în colaps? Președintele ceh cere un referendum privind apartenența țării sale la UE și NATO

 •  
 •  
 •  

Președintele ceh Milos Zeman s-a pronunțat pentru organizarea de către Cehia a unui referendum privitor la apartenența țării la Uniunea Europeană și NATO, după ce britanicii au decis pe 23 iunie ca țara lor să părăsească UE, relatează vineri Reuters, conform agerpres.ro

Zeman, care a mărturisit că ar susține rămânerea Republicii Cehe în ambele organizații, nu are printre atribuții convocarea unui referendum, care presupune aprobarea parlamentului.

Totuși, el este un lider politic influent într-o țară unde mulți alegători sunt sceptici în legătură cu Uniunea Europeană.

”Nu sunt de acord cu cei care susțin părăsirea Uniunii Europene, dar voi face totul pentru ca ei să aibă un referendum și să se poată exprima. Același lucru este valabil și pentru o ieșire din NATO”, a spus șeful statului ceh într-o întâlnire cu cetățenii în orașul Velke Mezirici, situat în estul Cehiei.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

8 Comments on UE în colaps? Președintele ceh cere un referendum privind apartenența țării sale la UE și NATO

 1. cetățeanul tulburat // 1 iulie 2016 at 19:09 // Răspunde

  Trăim într-o mare minciună, suntem singuri împotriva tuturor…Cu rușii nu e bine, cu europenii de vest și americanii nu e bine, independenți nu putem fi, dacă s-ar unifica toată Europa de Est…toate fostele țări comuniste fără ruși, iar nu ar fi bine că ar fi uniunea înconjurată de bandiți…Cum o dai, nu e bine! Numai interese peste interese!

 2. sa retinem ca noi romanii nu am fost intrebati prin referendum daca vrem u e . au decis „alesii nostri” . cit despre referendum , expierenta m-a invatat ca sapte milioane jumate e mai mic decat un milion . halal demoNO-cratie!

 3. Morell Iosef // 1 iulie 2016 at 20:27 // Răspunde

  Teatru ieftin realizat prin declaratii fara acoperire „””Nu sunt de acord cu cei care susțin părăsirea Uniunii Europene, dar voi face totul pentru ca ei să aibă un referendum și să se poată exprima. Același lucru este valabil și pentru o ieșire din NATO”, a spus șeful statului ceh într-o întâlnire cu cetățenii în orașul Velke Mezirici, situat în estul Cehiei.””” Daca Cehia iese ce poate face: se poate se alatura Angliei sau poate copie tratatul Elvetiei cu U.E. sau face schimb de marfuri cu Asia, cine stie.

 4. Carianopol // 1 iulie 2016 at 21:20 // Răspunde

  Cred ca nea Zeman e un mare smecher, caci nu vorbeste doar de un referendum pentru UE, ci introdice si cartoful fierbinte numit NATO. Ce-ar insemna ca Cehii sa nu voteze pentru iesirea din UE, dar pentru iesirea din NATO?
  Cred ca e doar un semnal pentru a se pune in discutie serios independenta UE fata de SUA.

 5. Velke Mezirici nu este cumva zona din Cehia unde se afla vlahi?

  In alta ordine de idei:
  Cum se face ca la campionatul european de fotbal n-am avut niciun atentat terorist? Fie el cat de mic.
  Aaa! Toti teroristii sunt foarte mari amatori de fotbal… Corect, ma scuzati!

  Adica, tu, terorist cumplit ce-mi esti, ratezi „ocazia asta de gol”!?
  Sau afacerea era prea mare si… n-a fost „ordin”?!

  Ma cam umfla rasu’.

  PS
  Nu prea m-am uitat la c.e.f. pen’ca – parerea mea – a fost masluit de la un cap la altul. Vezi, spre exemplu, meci Romania – Albania! A fost aproape pe fata.

 6. Malus Dacus // 2 iulie 2016 at 14:33 // Răspunde

  Eu as fi pt. iesirea din UE, dar cu economia noastra care „duduie” de potenta ,cred ca suntem condamnati sa depindem de altii.

 7. Carianopol // 3 iulie 2016 at 0:40 // Răspunde

  Din contra, mai degraba argumentele economice ti-ar spune ca e mai bine sa iesi, pentru ca ai ajuns doar o biata piata de desfacere, insa ce ar trebui sa te faca sa ramai sunt argumentele politice, caci in UE esti membru, in UE exista reguli, dar, cu toate astea esti sluga SUA! Afara din UE n-ai ajunge decat o sluga si mai plecata a SUA, o satrapie, o dictatura absoluta si carne de tun intr-un eventual razboi cu Rusia. Daca UE isi schimba atitudinea fata de SUA, abia atunci are si Romania o sansa, alaturi de restul Europei.

 8. EllinikosAnthropos // 7 noiembrie 2016 at 13:48 // Răspunde

  Ar fi pentru binele Europei ca anomaliile Nato si Uniunea Europeană să își înceteze existența înainte de 2020 !
  Europa națiunilor libere acuma !

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii