Cunoaste lumea

Noutăți

Turnul cu ceas Husainabad

  •  
  •  
  •  

Este situat în orașul Lucknow, lângă Rumi Darwaza, aproape de Bara Imambara și Teele Wali Masjid (India).

Construit în anul 1881, Turnul cu ceas Husainabad este considerat cel mai înalt dintre toate turnurile cu ceas din India.

A fost construit ca o replică a turnului cu ceas Big Ben din Londra.

Lucknow a fost întotdeauna un oraș multicultural care a înflorit ca un centru cultural și artistic al Indiei de Nord și sediul puterii Nawabs în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea.

Continuă să fie un centru important de guvernare, administrație, educație, comerț, aerospațiu, finanțe, produse farmaceutice, tehnologie, design, cultură, turism, muzică și poezie.

Richard Roskell Bayne a proiectat turnul cu ceas Husainabad, de 67 de metri înălțime, și reflectă modelele structurale în stil victorian și gotic.

Gunmetal este folosit pentru construirea pieselor ceasului. Pendulul său gigantic are o lungime de 4,26 m, iar cadranul ceasului este proiectat sub forma unei flori cu 12 petale de aur și clopoței în jurul său.

În 2010, administrația raională a decis să înlocuiască ceasul. Dar apoi doi samariteni, căpitanul Paritosh Chauhan și Akhilesh Agarwal, au abordat administrația pentru a le permite să-l repare, astfel încât ceasul mecanic să nu fie înlocuit cu unul electronic.

Pasiunea și dragostea căpitanului Chauhan pentru orașul său i-a cerut DM de atunci, Amit Ghosh, să-i dea șansa să-l repare. Au lucrat la el timp de trei ani și au reconstruit întregul ceas pro bono.

Pe 13 aprilie 2010, au început să lucreze și au reușit să facă funcțional ceasul la 28 octombrie 2010. În cele din urmă, pe 13 septembrie 2011, au reparat și clopoțelul gigant al turnului cu ceas, după ce nu mai funcționase de 27 de ani.

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii