Cunoaste lumea

Noutăți

Tunel pe sub Las Vegas, pentru mobilitatea jucătorilor la cazinouri

  •  
  •  
  •  

Antreprenorul miliardar Elon Musk a obținut aprobarea pentru a construi un sistem de tuneluri sub Las Vegas.

Acesta va permite până la 57.000 de pasageri să circule în mașini Tesla către și dinspre cazinouri în fiecare oră, precum și către aeroportul orașului și stadionul de fotbal Raiders.

Compania Boring, a fondatorului SpaceX, operează deja o versiune mai mică a sistemului „Vegas Loop”, sub Centrul de Convenții din Las Vegas.

În loc de mașini futuriste care să trimită oamenii dintr-un loc în altul cu viteză mare, acesta prezintă vehicule obișnuite Tesla conduse cu viteză redusă.

Urmare a acestei experiențe, extinderea uriașă a tunelurilor la nivelul întregului oraș, care a fost propusă de The Boring Company în decembrie anul trecut, a fost aprobată de oficialii din Vegas.

Acesta va avea 51 de stații de-a lungul rețelei și fiecare dintre acestea va avea nevoie de autorizații separate pentru a fi aprobate înainte de a fi dezvoltate.

Compania Boring va trebui, de asemenea, să obțină un acord de franciză separate, aprobat de orașul Las Vegas, înainte de a începe lucrările. Sistemul va fi construit în etape, cu cinci până la 10 stații deschise în primele șase luni de construcție.

Între 15 și 20 de stații vor fi apoi adăugate în fiecare an, până la finalizare, a anunțat președintele Boring. Firma lui Musk estimează ca o călătorie de la aeroport la Centrul de convenții să dureze aproximativ cinci minute și să coste 10 dolari.

Spre deosebire de metroul londonez, de exemplu, Vegas Loop va fi un sistem punct la punct, astfel încât pasagerii nu vor trebui să se oprească în fiecare stație de-a lungul drumului.

În schimb, pot fi ridicați și transportați direct acolo unde doresc să meargă, fără a fi nevoie să oprească în fiecare stație pe parcurs.

Compania Boring a declarat anterior că va acoperi costul construcției tunelurilor, dar cazinourile să suporte construcția stațiilor.

Explicând beneficiile Vegas Loop, The Boring Company scrie pe site-ul său:

„Pentru a rezolva problema traficului, drumurile trebuie să fie 3D, ceea ce înseamnă că sunt necesare fie mașini zburătoare, fie tuneluri.

Spre deosebire de mașinile zburătoare, tunelurile sunt rezistente la intemperii, ferite de vedere și nu îți vor cădea în cap. Tunelurile minimizează utilizarea terenurilor valoroase de suprafață și nu intră în conflict cu sistemele de transport existente.

O rețea mare de tuneluri poate atenua aglomerația în orice oraș; indiferent cât de mare crește un oraș, se pot adăuga mai multe niveluri de tuneluri”.

În viitor, The Boring Company speră să-și poată extinde în cele din urmă sistemul de transport din Las Vegas până la Los Angeles, cu opriri în diferite orașe pe drum.

Foto youtube


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii