Cunoaste lumea

Noutăți

Trandafirul chinezesc (Rosa chinensis), floarea lunii mai

  •  
  •  
  •  

În China, perioada de înflorire a trandafirului chinezesc variază din aprilie până în septembrie. Rareori, florile sunt solitare; apar de obicei în grupuri de patru sau cinci. Florile au un parfum ușor.

Există forme cultivate cu flori simple până la mai mult sau mai puțin puternic duble, care sunt, de asemenea, sălbatice în China și zonele din apropiere de latitudini temperate.

Cele cinci până la mai multe petale sunt roz până la roșu sau violet, obovate, cu o bază în formă de pană și un vârf rotunjit.

În tapiseria culturii chineze, florile sunt mai mult decât simple decorațiuni; sunt embleme ale emoțiilor și credințelor spirituale.

Trandafirul din China, sau Rosa chinensis, a fost o bijuterie botanică în acest mozaic cultural.

Împărați și nobilii s-au bucurat cândva de frumusețea sa, la fel ca veneratul bujor, și și-a găsit drumul în artă și poezie, simbolizând natura trecătoare a gloriei și anotimpurile vieții.

Trandafirul chinezesc rezonează cu indivizii la un nivel profund, întruchipând dragostea, frumusețea și pasiunea.

Florile sale, cu petale delicate care se desfășoară ca o îmbrățișare a iubitei, vorbesc un limbaj universal al afecțiunii.

Nuanțele vibrante ale trandafirului nu sunt doar o sărbătoare pentru ochi, ci și o metaforă pentru cele mai profunde dorințe ale inimii.

Într-o lume în care simbolul inimii a evoluat pentru a reprezenta dragostea, China Rose este omologul său viu, o inimă botanică care înflorește în grădini și în suflete deopotrivă.

Cultivarea dezvoltată din Rosa chinensis au fost importantă în reproducerea multor trandafiri de grădină moderni, oferind caracteristica de înflorire repetată, deși aceasta nu este o caracteristică a speciilor sălbatice.

Multe forme de Rosa chinensis sunt folosite și în multe alte moduri. Părțile tinere ale plantelor vegetative, mugurii florali și florile sunt preparate și consumate ca plantă de bucătărie, de exemplu, ca supă.

Din măceșe, un strat subțire cărnos care înconjoară semințele este consumat crud sau fiert. Semințele sunt o sursă bună de vitamina E.

Semințele pot fi măcinate și amestecate cu făină sau adăugate la alte alimente.

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii