Cunoaste lumea

Noutăți

Templul suspendat (Foto)

  •  
  •  
  •  

Potrivit legendei, construcția templului a fost începută la sfârșitul dinastiei Wei de Nord de un singur om, un călugăr pe nume Liaoran în 491 d.Hr.

În următorii 1.400 de ani, multe reparații și extinderi au dus la amploarea sa actuală.

Toate cele 40 de săli și pavilioane sunt toate construite pe stânci care se află la peste 30 de metri de sol.

Distanța de la nord la sud este mai mare decât de la est la vest și devine din ce în ce mai mare de la poarta din sud la nord de-a lungul muntelui.

Sala celor trei religii consacră în principal zeități budiste, precum și  din taoism și confucianism.

Statuile lui Sakyamuni, Lao-Tze și Confucius sunt consacrate în sală. Aceasta reflectă ideea predominantă a Trei Învățături armonioase ca una în dinastiile Ming și Qing (1368–1911).

Templul suspendat este un templu construit într-o stâncă în apropiere Muntele Heng din județul Hunyuan, orașul Datong, provincia Shanxi, China.

Templul este una dintre principalele atracții turistice și situri istorice din zona Datong.

Construit cu peste 1.500 de ani în urmă, acest templu este remarcabil nu numai pentru locația sa pe o prăpastie abruptă, ci și pentru că este singurul templu existent cu combinația a trei filozofii tradiționale chineze: budismul, taoismul și confucianismul.

Structura este menținută pe loc cu traverse de stejar montate în găuri dăltuite în stânci. Structura principală de susținere este ascunsă în interiorul rocii de bază.

Mănăstirea este situată în micul bazin al canionului, iar corpul clădirii atârnă de la mijlocul stâncii sub vârful proeminent, protejând templul de eroziunea ploii și de lumina soarelui.

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii