Cunoaste lumea

Noutăți

Siropul de orz, ovăz sau orez

  •  
  •  
  •  

Siropul de sobia se face din ingrediente de orz, pâine uscată, ovăz sau stafide, după care se filtrează cantități de zahăr, cardamom și scorțișoară amestecate în cantități proporționale, apoi se adaugă gheață pentru răcire.

Se prezintă în mai multe culori, alb, care este culoarea orzului, roșu cu aromă de căpșuni, maro când i se adaugă tamarind și se recomandă consumul în două-trei zile deoarece își pierde din valoarea nutritivă după aceea.

În general, este considerată o băutură răcoritoare. Există și alte metode de preparare pe bază de lapte și vanilie, care este cea mai comună metodă în Egipt.

Autoritatea saudită pentru alimente și medicamente a indicat că există un mic procent de etanol (alcool) care rezultă din procesul de auto-fermentare a sucurilor și băuturilor, care sunt reacții chimice naturale cu zahăr adăugat.

Sobia este considerată fermentescibilă atunci când este păstrată mai mult de 2 zile, iar cercetările au fost efectuate pentru a determina procentul de alcool etilic intoxicant în probele de sobie.

Sobia este o băutură rece, care este renumită în regiunea Hejaz din Arabia Saudită și în Egipt. Sobia este de obicei produsă în Arabia Saudită din pâine, orz sau ovăz, în timp ce în Egipt băutura este produsă din orez, pudră de nucă de cocos și produse lactate.

Băutura este produsă pe scară largă și consumată în timpul Ramadanului.

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii